keresés

2019. október 22., kedd

Apple újítások


Apple logo

Az Apple termékeit a világ minden táján kedvelik stílusuk, egyszerű használatuk, sebességük, valamint stabilitásuk miatt. A szegényebb országokban azonban nem igazán terjedtek el magas áruk miatt. Az Apple a bevételének nagy részét az okostelefonok eladásából szerzi. 


Főbb Apple termékek:


  • Az iPhone-ok általában 3 verzióban, lebutított (C), középkategóriás és csúcsverzióban (S) érhető el. A 11-es iPhone jelent meg legutoljára. 
  • Legújabb iPhone-ok
    iPod: 2001. október 23.-án került forgalomba először. Az iPod touch (2015) a legújabb verzió. Régen volt népszerű csak.
  • Apple watch: 2015-ben került piacra. Már a 4. generációnál tart, és watch OS 6 rendszerrel rendelkeznek.
  • iPad: A számítógép és a telefon közti űrt hivatott kitölteni. 4 féle verziója van ennek a táblagépnek: sima iPad, Air, Mini, Pro.

Szoftverek:

  • iOS: az Apple operációs rendszere, melyet az iPhone-ok, az újabb iPodok és az iPadek futtatnak. A legfrissebb iOS rendszer a 13.1.3-as. Sokak örömére már a dark mode is elérhető. A macOS-t, a korábbi OS X-et, a nagyobb hardverek használják. Az Apple TV-n tvOS fut.
  • iWork: Az irodai szoftvereket magába foglaló csomag.
  • iCloud: felhő alapú online tárhely.

Innovációk:


Legfrissebb Apple termékek
Az Apple 2019. márciusában bejelentette, hogy megjelenik az Apple TV+, a saját előfizetéses videóstreaming-szolgáltatásuk. Ezen felül bejelentették az új iPad Airt és az új iPad minit, amely valóban megtartotta a jack-aljzatot. Az Apple bemutatott egy Apple Card-ot is, ami tulajdonképpen egy bankkártya, mellyel a vásárlók különböző kedvezményeket kaphatnak. Megjelent az Apple Arcade, ami egy új játék-előfizetési rendszer, valamint az előfizetős magazin platform exkluzívabb formája, az Apple News Plus és persze a megújuló Apple TV is. Hazánkban kezdetben csak az tv-vel kapcsolatos újítások lesznek elérhetőek. A tvOS 13 már támogatja a ps4-et és az xbox one-t is és Samsung televíziókon is elérhető lesz.

Az Apple Mac is frissült. Már nem kuka alakja van a Mac Pro-nak, és jóval erősebb is, de az ára is 5000$-ról indul.

Az új Apple monitorok 6k-sak, azonban a tartó állványukért is külön 1000$-t kell fizetni.

Project Titan: Az Apple az önvezető autók kidolgozásán is dolgozik. Több mint 70 autót tesztelt eddig az utakon. A cég beszállt az alumínium előállításba, plusz egymilliárd dollárt fektetett a Didi Chuxing nevű kínai közösségi taxis cégbe, amellyel az a célja, hogy megismerje a kínai piacot.

Az Apple az FBI-al is peres ügyekbe keveredett, mert nem volt hajlandó feloldani telefonjait, akár gyilkossági ügyek esetén sem.

Az Apple évek óta az első három legnagyobb okostelefongyártó között van, a táblagépek piacát vezetik, számítógépek terén pedig szintén az élmezőnyben vannak. Ez pedig évtizedes viszonylatban egyedülálló úgy, hogy kizárólag a prémium ársávban lehet náluk termékeket találni, azonban a túlárazások miatt egyre csökken a bevételük. Idén a vártnál jóval kevesebb profitra tettek szert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése