keresés

2013. október 9., szerda

A 4.3 tudása

Az Android azért is lett ennyire sikeres, mert a felhasználó folyamatosan számíthat a frissítésre és a hibák javítására. A legújabb verzió a 4.3-as nem is olyan rég, ez év július 24-én érkezett és változatlanul a Jelly Bean névre hallgat. A frissítést több már kapható készülék is megkapja illetve újakat is kreáltak a gyártók, mint például a második generációs Nexus 7. Igaz ami igaz, a 4.3 nem tartalmaz forradalmi újításokat, de tény, hogy hozzáraktak a rendszerhez.

A 4.2 óta hozhatunk létre több felhasználói fiókot. Ez annyiban változott, hogy most már meghatározhatjuk, hogy egy bizonyos felhasználó milyen alkalmazásokhoz férjen hozzá. Ilyen példa, hogy a gyerekek elől letilthatjuk a vásárlás funkciót. Egy érdekes újítás a keresés mindig elérhető mód, mellyel az egyes alkalmazások akkor is használhatják a vezeték nélküli hálózatokra épülő pozicionálást, ha a WiFi ki van kapcsolva.
Új dizájnt kapott a Chrome, a Drive és a Maps is. Új funkció a Bluetooth Low Energy, amivel más okos kiegészítőket, mint például órát és miegymást csatlakoztathatunk készülékünkhöz. Javult a szenzorok és a pozicionálás kezelése is. A rendszer támogatja az OpenGL ES 3.0-at, amely szebb grafikájú játékok fejlesztését teszi lehetővé.

Összesítve tehát az új verzió inkább csak egy pofozott, foltozott verziója a 4.2-nek, nem csoda, hogy nem illették újabb hangzatos névvel, így leginkább a hardcore felhasználóknak érdemes frissíteni erre a verzióra. 

Forrás: mobilaréna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése