keresés

2013. október 10., csütörtök

Google Play - Játék a telefonnal

Ha már van okostelefonunk vagy tabletünk, mely Androiddal rendelkezik, akkor szeretnénk minél széleskörűbben használni. Erre persze a beépített alkalmazások hivatottak, ám ha ez nem megfelelő vagy kevés, akkor ott a Google Play, ahonnan ezer meg egy, sőt még több programot, játékot vagy akár könyvet és zenét is letölthetünk. Az Androidra letölthető applikációk száma folyamatosan növekszik és hasonlóan szerteágazó, mint a PC-s programok.

A játékokból természetesen rengeteg van és könnyen elveszhetünk a bőség zavarában. Egy adott programból akár többféle is lehet, más-más fejlesztőktől, szóval ízlés és szokás kérdése, hogy melyiket válasszuk. Ha pedig nem tetszik az egyik, akkor letölthetjük a másikat. A meglévőket ugyanúgy a Playről frissíthetjük. Itt viszont kanyarodjunk el a fizetős alkalmazások felé. Mert ebből is rengeteg van. Azonban az emberek többsége nem szeret ilyenért fizetni, hazánkban különösen nem. Sokszor előfordul, hogy egy fejleszető, ad ingyenes és megvásárolható verziót az adott alkalmazásból, melyekből utóbbi természetesen nagyobb tudással rendelkezik.

Ami viszont még minket magyarokat illeti, az az, hogy csak külföldi fejlesztésű applikációt vásárolunk. Ennek nemes egyszerűséggel az az oka, hogy nincs olyan hazai fejlesztésű program, amiért szívesen adnánk pénzt, nem is beszélve arról, hogy hosszútávon meg aztán nehéz is ilyet kreálni. Ez persze csak az egyik dolog, ami érdekes, de ami ennél is szomorúbb, hogy ingyenes magyar alkalmazás se nagyon van. Természetesen az egészhez hozzátartozik, hogy egy átlagfelhasználó boldogan megvan az ingyenes programokkal, csak kár, hogy nincs magyar.

Forrás: webisztan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése