keresés

2013. október 13., vasárnap

Félünk, hogy minket is figyelnek a neten...

A magyar internetezők majdnem fele fél attól, hogy internetes tevékenységét megfigyeli valamely kormányhivatal - derült ki egy hazai felmérésből, amit az NSA megfigyelési botránya kapcsán végeztek. A kérdés az volt, hogy mennyire tartanak attól, hogy a Google, a Facebook, egyes kormányszervezetek vagy internetes bűnözők visszaélnek az adataikkal, vagy hogy tapasztaltak-e már hasonlót az internethasználat során.

Az 1000 fő megkérdezésével lefolytatott reprezentatív felmérés során kimutatták, hogy a magyar internetezők nagy százalékával esett már meg ilyesmi a használat során, és a megkérdezettek majdnem fele aggódik, hogy a jövőben visszaélhetnek személyes adataikkal. A válaszadók negyedét nem zavarja a jelenség, ugyanis úgy ítélik meg, hogy számukra hasznos reklámanyagokat kapnak.
Arra a kérdésre azonban, hogy mennyire tartják fontosnak az internetes adatokkal való visszaélés szigorú büntetését, a válaszadók 95 százaléka nyilatkozta, hogy nagyon fontos lenne egy szigorú szabályozás kialakítása.
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése