keresés

2013. október 13., vasárnap

If you going to San Francisco

Nagyszerű észrevétel a Heti Válasz újságírójától: miért van Mark Zuckerbergnek minimum öt ingatlanja, elzárva a világtól, miközben elárasztotta a világban a magánélet feladását? Megfontolandó a képmutatás kérdése? "A magánélet a múlt normája" - így szólt pár évvel ezelőtt a harvardi "fenegyerek". A közösségi portálok "lelkei" a valóságban messze nem olyan nyitottak, mint amilyen nyitottságot kizsigerelnek az emberekből. A Menlo Park-i Facebook-központ és a Mountain View-i Google-kompexum védett területek, csak nagyon messziről szabad "szemet vetni" rájuk. A fiatal "mágnások" akár utcákat is kisajátítanak, nehogy valaki zavarja őket. Az "új milliárdosok" felforgatják maguk körül a világot, és ahhoz képest, hogy a világ vezető cégeit alapították meg, a városokban, ahol élnek, nem sok munkahelyet biztosítanak, az ingatlanárak pedig emelkednek miattuk, a társadalmi különbségek növeléséről nem is beszélve.

"A Palo Altó-i Crescent Parkban, Zuckerberg közelében él Marissa Mayer, a Yahoo, Larry Page, a Google igazgatója, valamint Steve Jobs özvegye is. San Franciscóban a milliárdos soron, távol a nyilvánosságtól lakik Larry Ellison, az Oracle, Jonathan Ive, az Apple fejlesztője, Marc Pincus, a Zynga igazgatója. Marissa Mayer a Four Seasons épület legfelső emeletét lakja. És a hírek szerint megvette a város legdrágább házát 35 millió dollárért."
San Francisco és a Szilícium-völgy környéke átalakulóban: az építkezések a luxus igények kielégítésére veszélyeztetik a város arculatát, a bohémságát. A hippik nem biztos, hogy jól éreznék ott magukat a XXI. században.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése