keresés

2013. október 9., szerda

Virtuális séta a múzeumokban

Az érdeklődők már az interneten is megcsodálhatják az Iparművészeti Múzeum épületét és kiállításait a Google Art Project keretein belül. Több mint 40 ország, 300 intézménye nyitotta meg ily módon kapuit a Street View technológia segítségével.

Magyarországról a Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeum is csatlakozott a projekthez, de elsőként az Iparművészetiben alkalmazták az utcakép szolgáltatás múzeumokra szabott változatát, a Museum View-t. A Google Art Projectbe eddig 21 művész 103 alkotása került be az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből, 21 művész 48 alkotása, relikviája a Petőfi Irodalmi Múzeumból, 40 alkotó 52 tárgya a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből és 106 művész 151 alkotása a Szépművészeti Múzeumból.
A technológia különlegességét a hétmilliárd pixel felbontás adja. A programnak köszönhetően a legkiemelkedőbb műalkotásokat egyenként fel is lehet nagyítani és olyan méretben és aprólékosan lehet megvizsgálni az egyes darabokat, amelyre sokszor a helyszínen sincs lehetőség.

A "sétaútvonal" itt érhető el
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése