keresés

2013. október 7., hétfő

Nyakunkon a karácsony

Minden kereskedő készül a karácsonyra: a kisebbek megacélozzák lelküket, ám a nagyobbaknak ez nem elég. Az Amazon, a világ legnagyobb online kereskedője éppen ezért másként lát hozzá a szervezkedéshez. Az Egyesült Államokban idén 70 000 új, szezonális munkahelyet hoznak létre az országban található 45 telephelyükön. Tavaly ilyenkor még 50 000 idénymunkással is beérték, akik közül hétezernél is többen kaptak végül állandó munkát, és Dave Clark, az Amazon alelnöke azt ígéri, nem lesz ez másként idén sem. Az ügyfélszolgálatra felveendő új munkatársakat ebbe a hetvenezer főbe még nem számították bele.

Az ott nyolc raktárral működő óriás Nagy-Britanniában is komoly létszámnövelést tervez, itt 15 000 embert terveznek fölvenni a karácsonyt megelőző időszakra. Az egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban alkalmazott tízezer új munkavállalóból végül ezret véglegesítettek. Szükség is van ennyi dolgozóra, Catherine McDermott, az Amazon angliai vezetője elmondása szerint tavaly karácsony előtt volt olyan nap, amikor huszonnégy órán belül 3,5 millió terméket rendeltek meg tőlük, ez másodpercenként 44 darab.

Európa középső részén is történnek mostanában új befektetések: úgy tűnik, a pletykákban gyakran emlegetett magyarországi telephely egyelőre nem valósul meg, ám Lengyelországban három logisztikai központot építenek ki, és ezáltal hatezer új munkahellyel segítik ki a lengyel gazdaságot.

A hírek forrása: USA, Anglia és Lengyelország.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése