keresés

2013. október 30., szerda

A Legelső Napon

Day One címen irodalmi hetilapot indít az Amazon. A folyóirat kizárólag elektronikus formában érhető el, kifejezetten Kindle és Kindle-alapú olvasókra optimalizálva készül, ám sajnálatos módon egyelőre csak az Egyesült Államokból érhető el. Az éves előfizetés díja 19,99 dollár, egyetlen szám ára pedig 1,99 dollár.

Minden számban szerepel(ni fog) egy rövid prózai írás, egy vers, mindkettő szerzője korábban ismeretlen, publikálatlan, vagy angolra eddig le nem fordított író - mindkettőjüket egy-egy szerkesztő mutatja be. Az újságban ezen felül időről időre zenelejátszási listák, interjúk és illusztrációk is előfordulhatnak. A borítókat szintén kezdő, publikálatlan grafikusok tervezik.

A magazin kiadója, Daphne Durham azt hangsúlyozza, hogy a kezdeményezés az irodalmi folyóiratok messzire visszanyúló hagyományait próbálják most meg a lehető legjobban átültetni a digitális platformokra, ezáltal nyitva kaput az új hangoknak, új szerzőknek. Az első szám Rebecca Adams Wright Sheila című novelláját közli, amely egy idős hölgy és szerető robotkutyája kapcsolatáról szól, és Zack Strait Wrought című a szeretet és az önazonosság kérdéseit boncolgató versét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése