keresés

2013. október 10., csütörtök

A matematika szolgálatában

A Kindle közoktatásban betöltött szerepét az Amazon évek óta próbálják megszilárdítani, része ez a terjeszkedési stratégiájuknak. A készülékeket gyártási áron adják át az iskoláknak, és a tavalyi évben indították a Whispercast fantázianevű programot, amellyel egyszerre egy egész Kindle-flotta beállításai és tartalma is módosítható. Ennek egyébként nemcsak az iskolák, hanem a nagyvállalatok is hasznát láthatják.

A cég legújabb szerzeménye a TenMarks nevű, iskolai és otthoni környezetben használható oktatószoftvereket fejlesztő vállalat, amelyet a közeljövőben szeretnének az új típusú Kindle olvasókra alkalmazni. 

A TenMarks pillanatnyilag az általános és középiskolai matematikatanítást támogató, személyre szabott haladási tervet kínáló szoftvereket készít, az elmúlt években elsősorban az ötödik és hatodik osztályos tanulóknak, de hosszú távú célkitűzésük az, hogy valamennyi korosztály "saját kezébe vehesse és felelősséget vállalhasson a tanulmányaiért."

A TenMarks eddig is freemium elven működött, azaz a tanárok és szülők az alapszolgáltatásokhoz ingyenesen férhetnek hozzá, és ha az elnyerte tetszésüket, akkor a további, prémium szolgáltatásokért fizethetnek, ezt az együttműködésbe is tovább tervezik vinni. Számukra az együttműködés anyagi szempontból éri meg, az Amazonnak pedig értelemszerűen azért, mert így a lehető legtöbb kézbe tudnak Kindle olvasókat tenni, mégpedig nagyon fiatal életkorban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése