keresés

2013. október 17., csütörtök

A Samsung békülne, vége a szabadalomháborúnak Európában?

Az Apple és a Samsung között fennálló szabadalmi vitáknak még mindig nincs vége, vagy mégis? A koreai elektronikai cikkeket áruló óriáscég ugyanis felajánlotta, hogy részlegesen lemond arról, hogy az Európai Unió piacfelügyeleti szervei elé citálják az amerikai vállalatot. 

A két cég ugyanis az Európai Uniós országok közül 10 országban perben állnak egymással, szabadalmi jogviták miatt. A vita hátterében az elsőségért zajló verseny áll, hiszen mindkét óriás cég azt akarja elérni, hogy saját cége legyen a legnagyobb okos telefon gyártó cég. A Samsungnak ez azért is fontos, hiszen az elsőséggel hatalmas profit is jár, s ennek a koreai cég profitjának 85%-át bizony a mobiltelefon üzletága adja.

A Samsung felajánlotta az Európai Bizottság előtt, hogy a következő 5 évben nem fog keresetet indítani olyan cégek ellen, amelyek csatlakoztak egy közös szabályozási rendszerhez. A Samsung 12 hónapon keresztül tárgyalna az érintett cégekkel a szabadalmak eladásáról, vételáráról. Az esetben, hogy ha a vételárról nem születne döntés, a vételár kiszabását a bíróságokra hagyná. Az Európai Bizottság 1 hónapot adott a jelentkezésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése