keresés

2013. október 7., hétfő

Uralkodó Android

Az eredetileg fényképezőgépekhez készült operációs rendszer pályája továbbra is felfelé ível a piacon. Az augusztusi IDC piackutató jelentése szerint 2013 második pénzügyi negyedévében 236 millió okostelefont adtak el a világon. Ez a tavalyi 150 millióhoz képest is hatalmas emelkedés.

Az Android magabiztos előretörése mellett az iOS készülékek visszaesést mutatnak, a Windows Phone és a Blackberry pedig épp hogy jelen vannak a statisztikákban. De meg kell említeni, hogy a Windows növekedést mutat: idén már 8,7 millió okostelefont adtak el ezzel az operációs rendszerrel.

A kutatás arra is kiterjed, hogy az Android sikere főként a Samsung termékeknek köszönhető. Ugyanis a már említett 236 millió eladott telefonból 73 millió Samsung márkájú, de több mint 10 millió példányt adott el az LG, a Lenovo, a Huawei és a ZTE is (sőt utóbbiak növekedési/fejlődési aránya magasabb a Samsungénál). A Google operációs rendszerével szemben a Nokia pedig már rég nem tud sikereket elérni.

A statisztika éves tekintetben természetesen még hozhat változásokat, főként az év  végén esedékes Apple növekedés hatására.

Forrás: index

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése