keresés

2013. október 27., vasárnap

E-mailben is lehet pénzt küldeni

A bankkártyás vásárlási élménye átalakítása után a pénzes boríték fogalmát értelmezi újra az amerikai Square. Kedden elindult az innovatív pénzügyi szolgáltató Square Cash nevű új alkalmazása, amellyel az Egyesült Államokban az összes kártyatulajdonos e-mailben tud pénzt küldeni az ismerőseinek.

A rendszer működése rendkívül egyszerű: írunk egy levelet a barátunknak, beleírjuk a tárgyba az átutalni kívánt összeget, és felvesszük a címzettek közé a cash@square.com címet. Ennyi az egész. Az első használat során a Square weboldalán be kell írni a bankkártyánk számát, de ez egyáltalán nem olyan bonyolult, mint mondjuk a Mastercard Mobile regisztrációs folyamata, vagy hozzáférést szerezni a saját bankunk online szolgáltatásához. A Square nem hoz létre számlát, nem kell alkalmazást letölteni, ismerősök listáját kezelni vagy elkérni a barátok bankszámlaszámát.

Mivel a pénzküldő rendszer szélsőségesen egyszerű, felmerül a biztonság kérdése. Hiszen a hekkerek a rendelkezésükre álló programokkal meg tudják hamisítani a levélküldő rendszert, hogy a nevünkben pénzt küldjenek maguknak. A Square azonban állítja, hogy teljesen biztonságos a rendszere, a levelezési rendszerek ma létező struktúrája eléggé megbízható ahhoz, hogy akár pénzt is küldhessünk rajta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése