keresés

2013. október 3., csütörtök

"Fahéj" karácsonyra

A kütyü-piacra az egyik első e-könyv olvasóval, a Kindle-lel 2007-ben belépő Amazon már régen nem éri be ennyivel. Van tabletjük, és egy ideje keringenek pletykák mobiltelefonokról is, amelyeket a vezérigazgató Jeff Bezos néha cáfol, néha nem. A legújabb fejleménynek azonban a "Cinnamon" (fahéj) kódnevű,  tévéhez köthető set top box tűnik, ami nincs kizárva, hogy már a karácsonyi szezonra forgalomba kerül, bár nem kizárható, hogy valamilyen okból a projekt bemutatását elhalasszák.

A készülék az Amazon már most is működő streaming szolgáltatásához, az Amazon Instant Videóhoz, illetve ennek külön előfizetési díj ellenében elérhető prémium változatához kapcsolódik majd. Ez jelenleg tabletekkel, Xbox játékkonzolokkal vagy az Apple és a Roku hasonló lejátszóival érhető csak el.

A tervek szerint a set top box saját távirányítóval rendelkezne, de megfelelő beállítások mellett egy-egy "okos" készülék, például telefon, vagy akár az Amazon saját Kindle Fire tabletje is alkalmas volna a lejátszó irányítására. A legnagyobb kérdés azonban mégis az ár lesz: Jeff Bezos hajlamos alacsonyan tartani a kütyüjei árát, ami éppen csak az előállítást fedezi, mert a komoly bevételt a platformokon elérhető tartalmak eladásától reméli; ha pedig egy szemtelenül olcsó, online streaming tartalmakat tévén lejátszó készülék a piacra, az vélhetőleg jócskán megbolondítja az árversenyt.

Innen és innen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése