keresés

2016. április 5., kedd

2016 tavasz - Apple


Index - Tech - Az új iPhone-nal vége a péklapátok uralmának

This link recently saved by fodorjanos on April 05, 2016
1Save
Erről az egészről a 4G tehet. 2011 környékén jelentek meg a negyedik generációs hálózatok, és mindenki úgy gondolta, hogy az online videók teszi majd eladhatóvá a szupergyors mobilnetet. A videókhoz pedig egyértelmű, hogy hatalmas kijelző dukál. Csakhogy a tenyerünk közben elfelejtett megnőni, és az óriásmobilok többsége küzdelmesen használható.
Ennek ellenére sem tudom azt mondani, hogy óriásmobilt venni hülyeség. Én is bánom már, hogy nem az iPhone 6 Plust választottam, mert azon könnyebb lenne bepötyögni a cikkeket, és időnként videókat, képeket is kell szerkeszteni, amit az apró mobilokon nehezebb elintézni. Ugyanakkor jól látható az igény a kisebb mobilokra is, rengetegen elsősorban telefonálni akarnak a mobiljukkal, és ebben az esetben kevés előnnyel jár a nagy kijelző.

Index - Tech - 40 év a csúcson

This link recently saved by fodorjanos on April 01, 2016
1Save
Feltalálták a személyi számítógépet, évtizedeken át gyártottak csúcsminőségű gépeket profiknak, új irányba terelték a kiadványtervezést, megteremtették a digitális zene és az okostelefonok piacát, és sosem féltek új irányba terelni az informatikát. Egyes cégeknek ez külön-külön sem sikerül, nemhogy egyben, de a ma negyvenéves Apple-nek sikerült. Nem véletlenül ők a világ legértékesebb vállalata.

Esik az asztali Linux népszerűsége Steamen - HWSW

This link recently saved by fodorjanos on March 07, 2016
1Save
Míg a platform a 2007-es 0.48 százalékról nagyon lassan 1,24 százalékig jutott 2014 negyedik negyedévében, azóta a részesedés fokozatosan zsugorodik, most 1,08 százalék közelében jár. A platform tehát sosem tört ki marginalizált pozíciójából, a mobileszközök látványos előretörésével pedig nem látszik, hogy az asztali Linux hogyan érhetne el áttörést valaha. Eközben persze a mobil Linux, illetve az arra épülő Android hatalmasat menetel, az oldalletöltések 22,43 százaléka (!) már androidos eszközökről érkezik - vagyis  részesedése hússzorosa az asztali verziónak.

Index - Tech - Lassul a mobilpiac, egyre jelentéktelebb a Windows Phone

This link recently saved by fodorjanos on March 04, 2016
1Save
Még több Android: androidos készülékekből tavaly 1,17 milliárdot értékesítettek, ami az idén 1,25 milliárdra, 2020-ra pedig 1,62 milliárdra emelkedik. Az Android készülékek piaci részesedése az idei 82,6 százalékról az évtized végére 84,6 százalékra nő. Még kevesebb iOS: Az iOS készülékek értékesítése tavaly 20,2 százalékkal 231,5 millióra emelkedett, a készülékek eladási ára pedig a 2014-es 663 dollár után 2015-ben 713 dollár volt. Az idén enyhe csökkenés várható, a 231,2 milliós értékesítés 15,2 százalékos piaci részesedésnek felel majd meg. 2020-ra az iOS részesedése 269 millió készülék eladásával 14,0 százalékra csökken. És még annál is kevesebb Windows Phone

Index - Tech - A Google minden képzeletet felülmúlt

This link recently saved by fodorjanos on February 02, 2016
1Save
Az Alphabet piaczárás után érkező gyorsjelentése felülmúlta a piaci várakozásokat, emiatt már nagyobb piaci kapitalizációval rendelkezik, mint az Apple. A bevételek a tavalyi 14,5 milliárd dollárról 21,3 milliárdra emelkedtek. Ez jóval több annál a 16,9 milliárd dollárnál, amivel a piac számolt. A kereskedés utáni órákban a Google anyacégének részvényei 9 százalékkal emelkedtek. Az Alphabet most 568 milliárd dollárt ér, az Apple 535 milliárdot.

Index - Tech - A Google súlyos pénzekért lehet ott iOS-en

This link recently saved by fodorjanos on January 22, 2016
1Save
A techvilág már régóta találgatta, mennyibe kerülhet a Google-nek, hogy a nagy rivális Apple mobilrendszerén is gond nélkül fut a keresője. Most kiderült: olyan évi egymilliárd dollárt (290 milliárd forintot) fizetnek, hogy iOS-en is elérhető legyen a keresőjük.

Index - Tech - A Facebook már megint újság akar lenni

This link recently saved by fodorjanos on November 17, 2015
1Save
A Facebook által fejlesztett Notify már elérhető IOS operációs rendszerre, azaz Iphone-ra és Ipadre. Az alkalmazás érdekesnek tartott híreket válogat össze, és erről értesítéseket küld a telefonunkra. Gyakorlatilag push notification-szőnyegbombázásra számíthatunk, ami az ízlésünket figyelembe véve ajánl tartalmakat. Az értesítések általában a befutott híroldalaktól származnak, például a Buzzfeedtől, a CNN-től, a Bloombergtől, a Businesstől, a Huffington Posttól, a Getty Imagestől, illetve a Hulutól. Közvetlenül a szolgáltatás indulása után több mint ötven hírforrásból lehet választani.

Index - Tech - Összefogtak a nagy cégek az új internettörvény ellen

This link recently saved by fodorjanos on October 21, 2015
1Save
Az internetezők körében már nagy felháborodást keltett a CISA (Cybersecurity Information Sharing Act), ám a nagy cégek ezidáig még nem foglaltak állást és nem álltak melléjük – ahogy az általában a hasonló törvénytervezetek esetében történni szokott. Mostanra azonban megtörtént az, amire már sokan vártak: 22 nagy online cég is állást foglalt a CISA ellen, amelyek közt ott van például az Apple, a Google, a Twitter és a Wikipedia is.

Index - Tech - Pénzt osztogat a Microsoft, csak terjedjen a Windows 10

This link recently saved by fodorjanos on October 18, 2015
1Save
ha valaki legalább 599 dollár értékben vesz új laptopot, 200 dollárt kap vissza, azonban ha MacBookot küldenek be, ez az összeg 300 dollárra is felemelkedhet

Index - Tech - Totális háború: Microsoft vs. Google vs. Apple

This link recently saved by fodorjanos on October 07, 2015
1Save
Megjelentek az új Surface tabletek és a Lumia okostelefonok, tehát az Apple és a Google után a Microsoftnak is megvannak a saját tervezésű hardverei 2015 év végére. Ezekkel fogja népszerűbbé tenni a szoftveres platformját, hogy azon milliószámra adjon el szoftvereket, és negyedévenként több milliárd dollárt kaszáljon.

Amazon sets a worrisome precedent by halting Chromecast and Apple TV sales

This link recently saved by fodorjanos on October 01, 2015
1Save
Up until now, Amazon’s retail store has operated relatively independently from its hardware products, aside from some unobtrusive ads on the front page. Amazon has every right to promote its own products above others, but removing Apple TV and Chromecast is both cheating its consumers, and hurting its marketplace vendors that make most of their profits from selling through the retail giant.

Index - Tech - Durva támadást szívott be az Apple

This link recently saved by fodorjanos on September 21, 2015
1Save
Az Apple számos alkalmazást kényszerült visszavonni a digitális alkalmazásboltjukból, az App Store-ból, ezzel elismerték, hogy a korábbi jelentéseknek megfelelően valóban elérhetők voltak olyan iPhone-os és iPades alkamazások, melyeket megfertőzött az XcodeGhost elnevezésű kártevő. Az esemény azért komoly jelentőségű, mert az Apple rendszerében az elmúlt évek során mindössze öt kártevővel fertőzött alkalmazás jutott át a cég szigorú előszűrő, ellenőrző rendszerén, most viszont egyes jelentések szerint akár 344 alkalmazás is érintett lehet.

What has Flash ever done for us? Quite a lot, actually.

This link recently saved by fodorjanos on September 19, 2015
1Save
2010 was the biggest year for Flash, as in the worst. With the launch of the iPad and the growing popularity of the iPhone (with no Flash support) and, the final nail coming with Steve Jobs’ (R.I.P.) Thoughts on Flash in April 2010, the aftershock was of epic proportions. Almost overnight, Flash became the darkness of the web and was shunned widely. Many thought that Adobe fell well short responding to the impending fate of Flash and some industry players expressed their thoughts via an article, The Industry — Thoughts on Flash. The reality though was that Flash was still being widely used by big agencies and big brands and it would be many years before we’d see Flash fade away from websites.

Index - Tech - Térképes startupot vett az Apple

This link recently saved by fodorjanos on September 17, 2015
1Save
Az Apple számos próbálkozása bizonyult olyan úttörőnek az elmúlt években, hogy mindenki őket próbálta beérni, vagy legalább utánozni. A térképszolgáltatás finoman szólva se tartozik ezek közé. Ezen változtatna a cég több felvásárlással is, most épp a Mapsense nevű helyadat-vizualizációs céget kebelezték be. Az Apple Térképet még 2012 decemberében mutatták be, de olyan durva hibákkal volt tele, hogy még hónapokkal később is ezen röhögött a fél internet. Néhány kirúgással és hibajavítással később már abszolút vállalható a cég térképe, de a Google Maps népszerűségétől továbbra is igen távol áll. A Mapsense-ért 25-30 millió dollárt fizetett az Apple, de nem ez volt az első ilyen irányú terjeszkedésük. 2013-ban vették meg a Hopstop nevű közösségi térképszoftvert, idén májusban pedig a Coherent Navigation nevű navigációs céggel erősítettek.

Index - Tech - Steve Jobs már megint előre látta a jövőt

This link recently saved by fodorjanos on August 12, 2015
1Save
Lassan minden pluginnak vége. A Flasht korábban nagyon sok különböző dolgokra használták, videólejátszásra, animációkra. Az IE6 egyeduralkodásának öt évében a böngészők fejlesztése stagnált, ez pedig utat nyitott a pluginok fejlesztőinek. A maga idejében az Adobe Flash Playere kiterjesztette a böngészők lehetőségeit: végre lehetett videókat lejátszani, animációkat futtatni, akkor még senki nem úgy gondolt a szoftverre, mint egy lassú, veszélyes, instabil, de kényszerből telepített régiségre. Maga a Microsoft is felismerte, hogy szükség van pluginekre, hiszen 2007-ben bemutatta a saját Flash-ellenfelét, a Silverlightot, amit szintén videostreamingre és animációk lejátszására találtak ki. Pár évvel ezelőtt is jelentek meg még újabb pluginek: a Unity a háromdimenziós támogatást valósította meg, a Google Voice és Video pedig hangalapú és videós chatet. Az Adobe Flash tulajdonképpen rendet tett az online videolejátszás terén.

The next battle between Apple and Google is all about context

This link recently saved by fodorjanos on June 09, 2015
1Save
You might be wondering why context is so important for the two giants. In case of Apple it’s easy: they make money from products, and context is the selling point of their newest one. Meanwhile, Google needs new revenue streams on mobile. When it comes to search traffic, mobile has already overtaken desktop, but it’s still the latter that earns Google lion’s share of their money. So they’ve started looking elsewhere. But at the end of the day, to win context wars, you need more than to monetize your own products and services. You need to enable others to monetize theirs. Those others are developers. We’ve already seen that happen twice. The company that won developers over also won PC (Microsoft with Windows). The company that won developers over also won mobile (Apple with iOS). And the company that will win developers over will win context. Both Apple and Google, however, still have a long way to go.

Index - Tech - Gyorsít és megoszt az Apple

This link recently saved by fodorjanos on June 08, 2015
1Save
Éppen hogy csak boltokba került az Apple okoskarórája, az operációs rendszere máris a második verzióra frissül. Ezen natív alkalmazásokat lehet futtatni, egyéni háttérképet tudunk tenni az óramutatók mögé, és az óra egészen extrém dolgokra  lesz képes, például a miniatűr kijelzőt nyomkodva válaszolhatunk emailekre. A fejlesztők olyan appokat is írhatnak, amik hozzáférnek az órában lévő mikrofonhoz, a hangszóróhoz vagy a gyorsulásmérőhöz.

Index - Tech - Az Apple a Spotify babérjaira tör

This link recently saved by fodorjanos on June 08, 2015
1Save
Az Apple az elmúlt években az első sorból nézhette végig, ahogy a részben általuk felfuttatott digitáliszene-terjesztés modellje összeomlott. Az mp3 formátumban vásárolt számok és albumok már nem menők, az emberek többsége ma már inkább streameket hallgat. A nagy váltást, az Apple Music bejelentését már hónapok óta pletykálják; az elemzők szerint a szolgáltatás havidíja nagyjából 10 dollár lesz, és a tartalmat híres zenészek és DJ-k segítségével fogják összeállítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése