keresés

2017. május 26., péntek

Megjelent a Windows 10 S

Új operációs rendszerrel jelentkezett a Microsoft. Igazából a Windows 10-es továbbfejlesztéséről van szó, amely a Chrome OS-hez hasonlóan kizárólag az alkalmazásboltból telepített szoftvereket képes futtatni. Elsősorban oktatási intézményekre felé nyit a Microsoft 
Az IT Café cikkében olvashatunk az újdonságról.Terry Myerson, a Microsoft Windows és Eszközök csoportját vezető alelnöke jelentette be a Windows 10 legújabb verzióját, név szerint a Windows 10 S operációs rendszert. Az S betű az áramvonalasságra (streamlined) céloz, és egy olyan rendszert jelent, amiben kizárólag az alkalmazásboltból letöltött szoftverek használhatók. 
A Microsoft ezzel a variánssal a Chrome OS ellen indul harcba. Elsősorban oktatási célokra szánják, illetve olyanoknak, akiknek a mindennapokban megfelel az Office programcsomag és az Edge böngésző, illetve csak néha akarnak más szoftvereket használni.

 Azzal, hogy gyorsan és egyszerűen lehet telepíteni, majd menedzselni a rendszert, főleg is az iskolai rendszergazdák életét könnyítik meg. Myerson kijelentette, hogy a  Microsoft Windows 10 education PC-ket kezdenek árulni partnereikkel, legolcsóbbak már 189 dollárért.A cég partnerei közé tartozik az Acer, az ASUS, a Dell, a Fujitsu, a HP, a Samsung és a Toshiba is.

Ezek a gépek 1 éves Minecraft Education Editiont is kapnak. Az iskolák pedig minden gépre, amelyiken Windows Pro licenccel rendelkeznek, ingyen megkapják a Windows 10 S-t. Az operációs rendszerhez ingyenes Microsoft Office 365 Education és Microsoft Teams is jár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése