keresés

2020. március 2., hétfő

Jeff Bezos 10 milliárdos klímavédelmi felajánlása

forrás: https://igenyesferfi.hu/wp-content/uploads/2019/08/jeff_bezos_amazon_elso_allashirdetes-1.jpg
Instagramján jelentette be az Amazon tulajdonosa, hogy tízmilliárd dollárt ajánl fel klímavédelmi célokra. Már létre is hozta a Bezos Föld Alapítványt, így idén nyártól megkezdi, tudósok, aktivisták és nem kormányzati szervezetek klímavédelmi munkájának finanszírozását adományokkal és ösztöndíjakkal.


Az alkalmazottak petíciója


A Forbes magazin Bezos vagyonát több mint 130 milliárd dollárra becsüli, tehát ennek most körülbelül a 7 százalékát ígérte oda. Az Amazonnál több száz alkalmazott küldött Jeff Bezossnak petíciót, amiben bírálták a céget, mert nem tesz eleget a környezet védelméért, a globális felmelegedés csökkentéséért. Még egy szervezet is alakult az ügy érdekében az Amazon Employees For Climate Justice, annak ellenére, hogy tavaly Bezos azt ígérte, hogy 2040-ig eljut a nulla karbonkibocsátásig, és 2030-ra 100 százalékig átáll a megújuló energiákra. Ugyanakkor mindeközben az is kiderült, hogy az Amazon több olyan kollégáját is kirúgással fenyegette, akik nyíltan kritizálni merték a céget, amiért az a környezetre káros olaj- és gázipari cégekkel is dolgozik, hozzájárulva ezzel a klímakatasztrófához.

Kolóniák a Holdon


forrás: https://images.barrons.com/im-135400?width=620&size=1.5
Az Amazon Employees For Climate Justice szerint Bezos addig nem tesz eleget a bolygó védelméért, amíg a saját vállalata rendkívül környezetszennyező tevékenységeket folytat. Bezosnak már korábban is voltak klímavédelmi intézkedési mint például a Blue Origin nevű űr program, melyben kolóniákat hozna létre a Holdon, és oda vinné a bolygót szennyező ipari termelést. Így venné fel a harcot a klímaváltozással, de ezen projektnek is óriási a karbonlábnyoma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése