keresés

2014. szeptember 24., szerda

56 millió bankkártya adatait lopták el



A tavalyi Target áruházláncot és vásárlóit érintő nagyszabású hacker támadás után, melynek során  3 hét alatt körülbelül (40.000.000)  40 millió hitelkártya és bankkártya adatait szerezhette meg egy hacker, idén a Home Depot barkácsáruház-lánc és annak fogyasztói estek hacker támadás áldozatául. A hacker korábban még nem alkalmazott, testre szabott, egyedi programot (malware) használt „merényletéhez”, mellyel körülbelül (56.000.000) 56 millió bankkártya és hitelkártya adataihoz férhetett hozzá.
Az egy évvel ezelőtti bajra a kártyaszolgáltatók hívták fel a figyelmet, ugyanis túl sok bejelentés érkezett hozzájuk illetéktelen tranzakciókról olyan kártyatulajdonosoktól, akik korábban a Target áruházban vásároltak. Idén szerencsére komolyabb visszaélésekről nem érkezett jelentés, de a mostani támadás így is minden idők egyik legnagyobb adatlopási botránya.

A HVG vasárnap esti cikke szerint a gyanú beigazolódott, a feltehetően orosz hackerek (56.000.000) 56 millió kártya adatait lopták el, melyek már fel is kerültek a Rescator.cc oldalra, így adva lehetőséget a kártyák klónozására, vagyis hamis kártyák előállítására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése