keresés

2014. szeptember 29., hétfő

Bemutatták az iPhone 6-ot

2014. szeptember 9-én Tim Cook, az Apple vezérigazgatója mutatta be az Apple új okostelefonjait: az iPhone 6-ot (4,7") és az iPhone 6 Plus-t (5,5").

Újítás
A telefonok egyik fontos újítása, hogy ezek az első Apple-eszközök, amik használják az NFC-technológiát. Ez az a fajta adatcsere, amikor a készüléket csak közel tesszük valamihez, hogy átküldjünk valamilyen információt. Így működik a PayPass-os bankkártya, a beléptetőrendszerek egy része, és idén októbertől már az Apple új, a bankkártyákat helyettesítő rendszere, az Apple Pay is.



Dizájn és kijelző
Megújulást tapasztalhatunk a  telefonok külsejét illetően: vékonyabbak, lekerekítettebbek és letisztultabbak. A kijelző forradalmasításának köszönhetően  a színek élesebbek és élénkebbek.   Az iPhone 6 néven futó kisebbik modell 1334×750 pixeles  felbontással bír, míg az iPhone 6 Plus esetében 1920×1080-assal. Az iPhone 6 Plus Landscape nézetben  is működik, az egykezes kezelhetőséget pedig a Reachability mód segíti – ez lejjebb hozza a fenti menüpontokat, hogy elérhessük azt egy kézzel. A készülékek jóval vékonyabbak is lettek – a kisebbik 6,9, míg a nagyobbik 7,1 milliméter vastag. Ionizált üveg előlap, galvanizált hátlap és rozsdamentes acél Apple logo dísziti a készüléket.

Processzor
A bekapcsológomb a telefon oldalára került. A már meglévő alkalmazások is elérhetőek az új iPhone-okon. A 20 nanométeres gyártástechnológiával készült, A8-as típusjelű, 64 bites processzor 25 százalékkal nagyobb teljesítményre képes elődjénél (a legelső iPhone-nál pedig ötvenszer gyorsabb), miközben 50 százalékkal energiatakarékosabb is elődjénél.

Akkumolátor
Az iPhone 6 akkumolátoridejét is fejlesztették:  zenehallgatás esetén 50, videónézés vagy wifis böngészés esetén 11 órát bír az energiaforrás. Az iPhone 6 Plus esetében ez 80 óra zenével, 14 óra videóval, 12 óra wifis böngészéssel.

Videó és fotó
True Tone vakut, új 8 megapixeles kamerát kaptak az új iPhone-ok. A Focus Pixel nevű technológia segítségével az autófókusz kétszer olyan gyors lett, akár 43 megapixeles képek elkészítésére is képesek leszünk. Az előlapi FaceTime HD kamera szintén új szenzort kapott, ami akár 81 százalékkal több fényt képes átengedni, így jobb képek előállítására képes.  Az iPhone 6-ban digitális, míg az iPhone 6 Plus-ban optikai képstabilizáció áll rendelkezésre. Az arcfelismerés funkciót is javították.

Ár 
Szilikon- és elegáns bőrtokok is érkeznek az új készülékekhez. Két éves hűségszerződéssel az iPhone 6 ára 199 dollárról indul, a Plus-é pedig 399 dollárról – ez mindkét készülék esetében a 16 gigás modellt jelöli.  Magyarországon 250 és 320 ezer forint környékén juthat majd az új iPhone-hoz az, aki szeretne.

Rekord
A kiadott közlemény szerint az Apple az első hétvégén több mint 10 millió iPhone 6-ot és iPhone 6 Plust adott el. Ez minden korábbi rekordot megdöntött.

Az iPhone 6-ot és a 6 Plus-t bemutató videó itt érhető el. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése