keresés

2014. szeptember 30., kedd

Lokális hirdetések a Facebookon

Évről évre egyre inkább bővül a Facebookon a hirdetésekkel kapcsolatos lehetőségek tárháza, ami azt jelenti, hogy még pontosabb, még specifikusabb hirdetéseket tudunk elhelyezni a legnagyobb közösségi site-on. Ez nagyban megkönnyítheti marketingünket, és pénzt is spórolhatunk vele.


Új lehetőségek


A Facebookon eddig is komoly lehetőségeink voltak cégünk reklámozására, zenekarunk, projektjeink népszerűsítésére. Ez most tovább bővülhet, hiszen fokozatosan tervezik a tartózkodási hely alapján megjelenő reklámok, hirdetések bevezetését. Így ezeket a hirdetéseket csak a közelben élők, tartózkodók látnák, ezzel célszerűsítve a reklám elhelyezését.

A SocialDaily információi szerint "a helyi vállalkozásként regisztrált oldalak esetében lehetőség nyílik majd a hirdetések távolság szerinti targetálására is, azaz arra, hogy kommunikációnkkal csupán egy bizonyos körzeten belül élőket (dolgozókat stb.) célozzunk meg." A funkció eléréséhez a 'Local Awareness', magyarul a 'Helyi érdekeltségű' menüponttal kell dolgoznunk.




Természetesen itt is kiegészíti a program egy becsléssel a felületet, arra vonatkozóan, hogy előreláthatólag mekkora közönséget fogunk elérni a hirdetéssel. Az összeg várhatóan kevesebb lesz, mint országos hirdetés esetén, ami logikus, hiszen így éri majd meg kisebb helyi vállalkozásoknak használni a funkciót.


Pozícionálás


Azt még nem tudni pontosan, hogy vajon a felhasználók által a regisztráció során kitöltött lakóhely szerint, vagy a Facebook alkalmazást futtató okos eszköz GPS-ének koordinátái szerint működik majd a hirdetés (utóbbi valószínűbbnek tűnik). Természetesen mindkét opció hasznos a hirdető számára.

Ez a hirdetési módszer célszerűnek tűnik pl. kisebb helyi éttermek, közértek, intézmények reklámozására. Ezeknek a cégeknek/szervezeteknek ugyanis felesleges lenne országos méretű kampányt folytatni, hiszen legfőképp a közvetlen környezetük a célcsoport.


Források: SocialDaily, AllFacebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése