keresés

2014. szeptember 29., hétfő

Itt a Microsoft új táblagépe

Az elmúlt néhány évben a táblagépek egyre népszerűbbek, emiatt a laptopok eladása is háttérbe szorult. Egyre több gyártó ismerte fel ezt és adja ki saját gépeit. Így van ezzel a Microsoft is. 2014 májusában már a Surface Pro 3-at dobta a piacra, mely vitathatatlanul a sorozat legjobban sikerült darabja.

Korábbi próbálkozások
A Microsoft 2012-ben jelentette be első táblagépeit, a Surface Pro-t és a Surface RT-t.  A gépek nem emelkedtek ki a többi gyártó termékei közül, egyetlen előnyük a legújabb Intel processzor, illetve a géphez kialakított hűtőrendszer volt. 

Az Apple megoldásához hasonlóan, a Touch Cover kiegészítővel a Microsoft terméke is notebookká alakítható. Némileg különlegesebben oldotta ezt meg Steve Ballmer cége: a védőborítóból egy érintőpad és billentyűzet hajtogatható ki. Ebből is látszott, hogy inkább laptopokként gondolnak a termékekre a gyártók.

A vártaktól eltérően a gépek igen gyengén indítottak az eladások terén. Valószínűleg ebben nagy szerepe lehetett annak, hogy csak a cég online boltjában és az USA-ban található márkaüzletekben kaphatók. 
Emellett a magas árak se kedvezőek, hiszen sok más gyártó jóval olcsóbban adja el táblagépeit melyek hasonló paraméterekkel rendelkeznek mint a Surface.

Pro 3
A New Yorkban bejelentett új modell egy hagyományos pc teljesítményével rendelkezik az újgenerációs Intel Core i3/i5/i7 processzoroknak köszönhetően. A gépen természetesen a Windows 8.1 operáció rendszer fut. 
A tablet 800 grammos súlyával - mely az Apple gépeinek majdnem kétszerese- a legjobb ultrabookokkal veszi fel a versenyt.



Az új táblagép kezdetben csak az Egyesült Államokban lesz kapható, a bejelentések szerint azonban augusztusban további 26 országban válik elérhetővővé, melyek között Magyarország nem szerepel.


Letámadják a laptopokat: itt a Microsoft új táblagépe
Nem fogy a Microsoft Surface táblagép
Kipróbáltuk: Microsoft Surface Pro 3 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése