keresés

2013. augusztus 1., csütörtök

"Connecting people"


Elkezdtem bővíteni a közösségi oldalaim listáját. Olyan oldalakra regisztráltam fel, melyek Magyarországon nincsenek annyira (talán csak még) divatban. Már fel sem kell külön regisztrálni, a Facebook segítségével pillanatok alatt lezajlik az adatcsere. A legelső benyomások a  New York Times-ban megjelenő "social media-s összefoglaló" cikk alapján:

Egy augusztusi felmérés alapján az emberiség 58%-a használt vagy használ bármilyen közösségi oldalt, ebből  56% a Facebook-ot (1,4 milliárd ember!!!) 14% a LinkedIn-t, 11% pedig a Twittert. Ebből következik, hogy a Facebook a legáltalánosabb szinten használt oldal, kevésbe specifikus és nehezebben szűkíthető érdeklődési kör szerint, mint a LinkedIn, ami sokkal hasznosabb ebből a szempontból (munka és hobbi terén is). A Facebook használói  nem feltétlen egy "alkotó közösség" - állítja Clark Fredricksen (az eMarketer "alelönke"). Ez az a hely szerinte, ahol "az anyád is eltölti az idejét és ahol George Bush "tiszteleg" Barney előtt."  
Pinterest-et (This is your place to find and keep pins you love. What's a pin? We're so glad you asked...) főleg nők használják vásárlásra. Ez egyfajta képadatbázis, első ránézésre a Google és az Amazon valamiféle keveréke.
 A Reddit: "eredetileg egy fórum, ahol bárkitől bármit lehet kérdezni" [Reddit's A.M.A (=Ask Me Anything)]. Nézzük, még ott a Twitter, ami személytelenebb és információ központúbb (szerintem) a Facebooknál, aztán a LinkedIn egyfajta továbbfejlesztéseként a Creative Cares (We connect nonprofits with creative volunteers). 
Az információ és a szolgáltatások számtalan forrásának hátránya a szűrés már-már ellehetetlenedése - idő, mire az ember kipróbálja és kitapasztalja, melyik social network mire jó, mik az előnyei és a hátrányai.
UI:. Az új G-mail-es funkciónak hála a Social fül alatt egy helyre érkeznek a levelek a Social Network világából, ami azt jelzi, hogy már tényleg minden alkalmazkodni próbál az új "társadalmi felépítéshez." Nem vetélytársként jelennek meg a közösségi oldalak? Hisz mindent mindenhez egy gombnyomással lehet kapcsolni - talán ezért vonul ki a Nokia, mert már nem őket takarja a világszerte ismert szlogen: "connecting people".


Források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése