keresés

2018. március 23., péntek

Céges adatbiztonság az interneten 2018-ban

Az ingyenes oldalak majdnem mindegyike begyűjt rólunk adatokat, kezdve a közösségi média platformjaitól a keresőfelületekig.

Egy 2017-es felmérés szerint azok a cégek nagyon nagy veszteségeket tudnak szenvedni, akik nem képesek az ügyfeleiket megőrizni egy nagyobb adatlopás vagy -szivárogtatás után. Az ügyfelek az alapján választanak cégeket, hogy mennyire megbízhatóak az adatbiztonság szempontjából. Az adatbiztonság és az adatok tiszteletben tartása mára fontos faktorrá vált a cégek közötti versenyben.
Az adatokhoz való kontrollálatlan hozzáférés problémát jelenthet egy cég életében. A cégvezető általában nincs tisztában azzal, hogy beosztottjai milyen mértékben férhetnek hozzá érzékeny információkhoz, és ez könnyen szivárogtatáshoz vagy lopáshoz vezethet. Az ilyen szervezeteknek meg kéne határoznia, hogy mihez férhetnek hozzá a dolgozók, és ezt szigorúan be is tartatni velük.
Azzal is segíthetnek a cégek a megelőzésben, hogy azonosítják azokat az érzékeny és privát adatokat, amelyeknek védelme kiemelt fontosságot kell, hogy élvezzen. Körülbelül 5-10%-a általában a szervezetek összes adatainak érzékeny információ, mégis, ha ezeket ellopják vagy kiszivárogtatják, hatalmas veszteségeket okozhat a cég presztízsében és ezzel összefüggésben anyagi helyzetében is.
Előre kidolgozott stratégiák sokat segíthetnek kritikus helyzetekben, amikor nagyon fontos, hogy hogyan reagálnak a vezetők és a dolgozók egyaránt. Már nagyon sokszor hallottuk, de mindig fontos hangsúlyozni, hogy a jelszavak erősségének nagyon nagy jelentősége van a cég megtámadhatósága szempontjából. A szervezet minden részlegének vezetőjét ki kell képezni, hogy tudjon segíteni a dolgozóknak, akár abban is, hogy hogyan tudnak megfelelően erős jelszavakat választani. 
Időről-időre nem árt biztonsági ellenőrzéseket és frissítéseket is végezni, illetve beszerezni antivírus szoftvereket, és olyan munkatársakat felvenni az IT-részlegre, akik hatékonyan és megbízhatóan végzik a munkájukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése