keresés

2020. november 7., szombat

Autóőrszem - egy autós applikáció mindenkinek

Autósnak, gyalogosnak, de tulajdonképpen bármilyen közlekedésformát használónak hasznos applikációt hozott létre  egy magyar vállalkozó. Lerobbant autó, felkapcsolva hagyott fényszóró, letekerve felejtett ablak? Az Autóőrszem segíthet riasztani a jármű tulajdonosát! És nem csak!

Az ötlet alapítója, Molnár Ferenc, aki saját kárán okulva tervezte meg az Autóőrszem nevű applikációját, amelynek segítségével gyors riasztást adhatnak és kaphatnak az autótulajdonosok, például olyan esetekben, amikor esetleg rossz helyen parkoltak, vagy működésbe lépett a riasztójuk, vagy netán figyelmetlenségből felkapcsolva hagyták autójuk lámpáját, esetleg lapos a kerék, vagy folyadékszivárgás tapasztalható.

Közös fejlesztés és biztonság  

Az applikáció első verziója 2019 második felében jelent meg, de a fejlesztés azóta sem szünetel. Kezdetben csak autósok jelentették a felhasználók körét, mivel a regisztráció és a felhasználás is rendszám alapon történt. Felhasználói visszajelzések alapján, azonban bővült a jogosultak köre, így a legfrissebb fejlesztések már lehetővé teszik, hogy autóval nem rendelkezők is adjanak le riasztásokat, a Viber vagy a Facebook Messenger segítségével. A legújabb felhasználói jelzések alapján elképzelhető, hogy a jövőben a riasztásokat fényképek megosztásával is meg lehet majd tenni, ami egyes felhasználói vélemények szerint tovább erősítené a téves vagy hamis riasztások szűrését.

Interaktív riasztások 

Az Autóőrszem ugyanakkor, továbbra is rendszám alapú, miután a riasztásokat rendszám alapján kell megtenni. Ha a riasztással kapcsolatos rendszám tulajdonosa már regisztrálta járművét az alkalmazásban, úgy azonnali értesítést kap.

Az adott riasztás "címzettje" szintén reagálhat az érkezett értesítésekre, oly módon, hogy értékeli, megköszöni, vagy jelzi az esetleges téves riasztást. 

Támogatottság

Az Autóőrszem iOS-re és Androidra egyaránt elérhető a Google Play áruházában. Az itt megtalálható adatok szerint az applikáció 4,5-es értékelést kapott a maximális ötből, s idáig több, mint 10 ezer letöltést generált.

Forrás: 24.hu

Kép forrása: Duol.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése