keresés

2023. március 30., csütörtök

Jó hír a komoly zene szerelmeseinek

A közelmúltban jelent meg a hír az Apple legújabb fejlesztéséről, az Apple Music Classical alkalmazásról, amely kifejezetten a klasszikus zene rajongóinak készült. Az alkalmazás egyedi felülettel és speciális funkciókkal rendelkezik, amelyek segítségével a felhasználók könnyen megtalálhatják kedvenc klasszikus műveiket, akár karmester, zenész, mű vagy akár katalógusszám alapján is.

A Primephonic felvásárlása

Az Apple már korábban, 2021 augusztusában felvásárolta a népszerű komolyzenei streaming-szolgáltatást, a Primephonic-ot, hogy bővítse a komolyzenei kínálatát és új alkalmazást készítsen az Apple Music felhasználói számára. Az Apple Music Classical a Primephonic szolgáltatás alapján készült, és célja a klasszikus zene összetett metaadatainak támogatása és a könnyebb keresési lehetőségek biztosítása.

Jobb metaadat kezelés

A szolgáltatás célja a klasszikus zene összetett metaadatainak támogatása és a könnyebb keresési lehetőségek biztosítása. Az alkalmazás részeként szakértők által válogatott lejátszási listák állnak rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy gondosan megtervezett kalandozásokat folytassanak a klasszikus művek világában. Az új komolyzenei alkalmazás több mint ötmillió zeneszámmal rendelkezik, amelyek között megtalálhatóak a mindenki által ismert klasszikusok és a modern klasszikusok is. 

Apple piaci részesedése a zenei streaming piacon

Az Apple korábban vezető szerepet játszott a digitális zene forradalmában az iTunes áruházzal és az iPodal, azonban a streamelt dallamok terén lemaradt a versenyben, és csak 2015-ben indította el saját platformját, az Apple Musicot. Bár későn érkezett, az Apple Music az évek során a piac második legnépszerűbb szereplőjévé nőtte ki magát, és most egy új alkalmazással szeretné bővíteni a közönségét. Az Apple Music jelenleg több mint 100 millió dalt kínál. Az új alkalmazás segítségével méltó vetélytársa lehet a Spotify, ami piacvezetőnek számít a streaming zenei piacon.


Forrás:

Elindult az Apple Music Classical

Beethovennel, Mozarttal és más legendákkal csábít az Apple Music Classical



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése