keresés

2023. március 21., kedd

SkyShowtime: mire jó ez, és kinek?

A legújabb streamingszolgáltató, mely Magyarországon 2023.02.14-én indult, míg több európai országban 2022 közepén jelent meg, mint legújabb online TV-platform. Elméletileg a Paramount, a Sky, a Showtime, a Universal, a Nickelodeon és még megannyi más szórakoztatóipari cég tartalmait veszi egy kalap alá, de a gyakorlatban ennél kevesebbet ér, és ebből a kevésből is csak kb. 10% az, amit teljesíteni tud, legfőképpen bénán, pöttömnyi tartalommal és idegesítő hibákkal megspékelve. 

Papíron ez mind szép és jó, hogy a nagyágyúkat egy oldalon gyűjti, de a valóság ennél kiábrándítóbb, ugyanis ez csak egy amatőr utógondolat, csak loholás a nagyok után, és hosszú távon nagy pénzkidobást jelent az induló akcióval az 1000 Ft/hó előfizetés. Csak azoknak éri meg, akik egy helyen akarják látni a Taylor Sheridan-univerzumot, és nem a TV-ben akarják végignézni pl. a Yellowstone-t, a Mayor of Kingstownt és mindent, ami ebből az elképesztő sikernek örvendő sagából még elő fog pottyanni a jövőben. 

Elsőre pont olyannak tűnik az oldal, mint a többi streamingszolgáltatóé, csak minimálisan hasonlít egy olyan portálra, ami a bankkártyaadatokra hajt: a felső sarokban az fogadja az embert, hogy "Regisztráljon a SkyShowtime-ban". A fájdalommentes és gyors regisztráció után jön az üzenet azzal a szöveggel. hogy "Szórakozásra fel!", és ezzel már ki is van adva a parancs a szórakozásra, ám ez a szórakozás sosem jön el igazán. A regisztráció és az email jóváhagyás után ki kell választani az avatart, amin többek között A hivatal, a Városfejlesztési ügyosztály, a Chucky-sorozat, a Halo-sorozat, a Spongyabob és az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály szereplői láthatók. 

A beállítások spártaiak, itt lehet bindzsizni a felirat méretével, illetve ki lehet kapcsolni valamit, amit sem a regisztrációnál, sem a fiók létrehozásánál nem ajánl fel az oldal, vagyis hogy a fiókadatainkat felhasználják a "SkyShowtime üzenetek relevanciájának más platformokon való növeléséhez". A kikapcsolás után két opciót ajánl fel az oldal: "mégse" vagy "megy", ugyanitt be lehet kapcsolni a fokozott biztonságot is. Az eszközök menüpontban át lehet nevezni a használatban lévő eszközöket, ami szimpatikus a felhasználó számára, nem MAC-cím vagy IP-cím alapján kell kibogozni, hogy épp hol van használatban a felület. 

A súgóból kiderül, hogy egy előfizetéssel 3 db eszközön lehet egyszerre streamelni, illetve hogy azon dolgoznak, hogy mindenhez legyen látássérülteknek készült narráció. Van egy olyan menüpont is, hogy mi minden érhető el a SkyShowtime kínálatában, és annak ellenére, hogy ez a leírás hivatalosnak tűnik, és összevág azzal, amit a sajtónak előzetesen kiküldtek, nem fedte le mindenben a valóságot. A bejegyzés alján vissza lehet jelezni a bejegyzés hasznosságát, a két lehetőség pedig az "igen" és az "igen".



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése