keresés

2014. november 7., péntek

Európában is terjed az internetadó?

Átveszik a példát?
Magyarországon nemrég csillapodtak a kedélyek az internetadóval kapcsolatban, most pedig az Európai Bizottság is bejelentette, hogy gondolkozik a megadóztatáson. Csak éppen másképpen, mint hazánkban. Az EU a nagy cégekből akar több pénzt kicsikarni.

Magyarországon
Magyarországon minden megkezdett gigabyte-nyi adatforgalom után kéne fizetni, és hiába az internetszolgáltatókra vonatkozna, mégis a média szerint, a felhasználók fogják fizetni. Itt nem a nagy cégeket érinti az adózás, hanem az előfizetőket.

Az EU is ötletel
Sokféle ötletet megfogalmaztak ezzel kapcsolatban, az egyik az lenne, hogy a szerzői jogokat módosítanák.

"Ha uniós szellemi tulajdont használ fel, hogy növelje a bevételét, akkor az EU-nak meg kell védenie ezt a tulajdont, és fizetséget kell követelnie érte" - mondta a német Ghünter Oettinger

Németország azonban abban egyetért, hogy az online címek elérhetőségeinek összeszedése még nem sérti a szerzők jogait. Egy szó, mint száz azokért nem kell fizetni.



Még nincs lezárva az ügy
A kormány arról még nem nyilatkozott, hogy mivel szeretné még skatulyába zárni a nagy internetes cégeket, így még hallhatunk majd több fejleményről az internetadóval kapcsolatban. Csak annyit tudhatunk, hogy mindenképpen bevezetik ezt az adót, azonban kérdéses, hogy hazánkban ez hogy fog történni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése