keresés

2014. november 11., kedd

Ezzel kérjék meg a kezem...!

Az előző cikkeimben már kifejtettem, hogy mik is azok a "wearable" eszközök, és hogy milyen fajtái vannak/lesznek. Az okosórák, nyakra tetovált mikrofonok, fogyasztó és persze okos melltartó, a kismamák életét megkönnyítő babavizsgáló, vagy éppen a fitness headset mind "wearable", azaz testen hordható, életünket megkönnyítő okos eszközök.

A következő "generáció" az órák és headsetek után a gyűrűk. Sauron óta tudjuk, hogy a gyűrűk nagyon fontos, ha nem a legfontosabb darabjai viseletünknek. Szerencsére rendelkezésünkre áll a Nod, amely talán felülmúlja még "az egy gyűrűt" is...



Smarty Ring

Mi is az okos gyűrű, és mire jó?

Ez a kis eszköz a wearable eszközök egyik legdiszkrétebb, és talán jelenlegi legkisebb darabja. Mivel 12 méretben lesz elérhető, ezért bármelyik ujjunkon hordhatjuk, kinézete pedig lehetővé teszi, hogy mind férfi, mind női ujjon hordható legyen. A cikk megírásáig nem találtam olyan forrást, amely említette volna, hogy külön szériák készülnek férfiaknak és hölgyeknek, egy féle kivitelt találtam minden forrásban. Ám, ha lesz rá kereslet, a gyártóknak talán el kellene gondolkodniuk azon, hogy különböző színű, formájú, mintájú, köves vagy épp csavart darabokat készítsenek, mivel a forma majdnem hasonló arányban van a tartalommal. Első körben elég lesz talán "csak" a hölgyekre gondolni, de persze az urakat sem érdemes kihagyni a formaversenyből. 



 "Elegáns, diszkrét, hasznos."

Többek között ezekkel a jelzőkkel illeték az okosgyűrűt, amely bluetooth-on keresztül kommunikál a tabletekkel, órákkal, pc-kel. Kicsit a Pebble okoskarkötőjéhez hasonlítják, amelynek az volt a funkciója, hogy irányítani lehessen a vele kompatibilis eszközeinket. Így pl.: a telefonunkat, vagy éppen az autónkat.

Jelenleg

Jelenleg különböző irányítókkal működtetjük az elektromos gépeinket. Külön a tv-t, a kapunyitót, a laptopunkat, az mp3-4-5... lejátszónkat, mindezt manuálisan, gombok segítségével. A felület ujjakkal való taperolásának ideje lejárt! A Nod-dal az ujjunkon csupán varázsló módjára kell mutogatnunk, és a velünk együttműködő eszközök felett teljhatalmúak leszünk. Ez az eszköz a számítógép egerek csúcsa, sokkal érzékenyebb, és persze sokkal több funkciója van, de lényegében az egér funkcióját tölti be, rá kell mutatnunk ahhoz, hogy elérjük a célunkat.

Mindig, mindenhol jelen

A XXI. század amúgy sem agyon hagyja az embereket "kiesni" a civilizációból, illetve egyszerre kb. 6-7 felületet biztosít, hogy megtaláljuk a barátainkat, érdeklődési körünket, és biztosan ne felejtsük el a meetingjeinket, de ez nem elég! Folyamatos internetkapcsolattal, rezgés-és hangfunkciókkal így is azonnal megkapjuk az értesítéseket, de ehhez elő kell venni a telefont, tabletet... Ez rengeteg időt és energiát von el a mindennapjainkból, illetve veszélyes is, hiszen lassan napi szinten fogják kikapkodni a kezünkből az értékeinket. Az okosgyűrű azonban megoldja ezt a problémát: rezgés funkciójának köszönhetően azonnal megkapom az üzeneteket, hívásokat, és eldönthetem, hogy később foglalkozom velük, vagy azonnal reagálok rá telefonon vagy tableten keresztül. Csak egy pillantás, megbeszéléseken, iskolaidőben diszkréten tudom kezelni az értesítéseimet.



Hol a gond?

Remek dizájn, biztonság, diszkréció, kijelenthetjük hogy egy remek eszköz született, amely valóban diszkrét, azonnali reagálási lehetőséget biztosít és  soha többé nem kell azon aggódnunk, hogy lekéssük a kedvenc tv műsorunkat mert nincs meg a távirányítónk...
Az eddig felmerülő legnagyobb probléma az aksijával van, a legtöbb forrás kb. 24 órás használati idővel számol, vagy kevesebbel egy feltöltéssel.

Okosgyűrűt mindenkinek!

Fontos megemlítenünk, hogy a gyűrű sebészeti acélból készül, melynek az az előnye, hogy bárki hordhatja, hiszen nem válthat ki viselőjéből allergiás reakciót. Vízálló darab, amellyel nyugodtan búvárkodhatunk is. Található benne többek között hő-és gyorsulásmérő, és iránytű is, ha eltévednénk a gyorsulásmérőt tesztelve...

Forrás

Technokrata


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése