keresés

2014. november 3., hétfő

Snappening az új Fappening

 

 A Fappening utódja


   Éppen hogy lecsillapodott a nagy felhajtás a Fappening körül, már új botrány vette kezdetét. Az igencsak kreatívan Snappening-nek nevezett potenciális veszély, amely következménye ugyanaz, mint az augusztus végén kitört celeb-fotó botránynak , néhány különbséggel. Ennél a hack-botránynál a kiindulópont a Snapchat nevezetű alkalmazás,melynek lényege, hogy bizonyos általunk kiválasztott embernek, vagy embereknek küldhetünk vele fotókat, amik ezután elvileg azonnal törlődnek is. Emellett a Fappeninggel szemben, nem tevődik nagyobb hangsúly a celebekre, ugyanúgy veszélyben érezheti magát egy civil ,mint egy híres ember.

Előzetes fenyegetések és a bekövetkezett botrány 


   Október elején azonban néhány hacker azzal kezdett el fenyegetőzni, hogy legalább 200 ezer Snapchatről lopott képet tesznek majd nyilvánossá, köztük számos intim fotót is. Ígéretüket betartották:néhány Snapchat-felhasználó nem kívánt meglepetésre ébredt: nagyjából 13 gigabájtnyi privát Snapchat-fotó kering a 4chanen.

A Snapchat ártatlansága , és a Snapsaved.com végzete


    A Snapchatnek már korábban is voltak biztonsági problémái, akkor kiderült, hogy az elvileg eltűnő képek igazából megmaradtak. Most viszont nem ők a hibásak, a feltöréseket egy harmadik fél segítette elő,méghozzá egy olyan alkalmazás , ami katalógusba gyűjtötte a fotókat, amik egyébként törlődtek volna. Ez az alkalmazás a Snapsaved.com.A felhasználók azt hitték, hogy a megmaradó képeket csak ez az alkalmazás és a Snapchat-programozók láthatják, azoban ezek a privát képek már mindenki számára elérhetővé váltak. Azóta a Snapsaved.com elismerte az incidenst, illetve magukra vállalták a teljes felelősséget.
   Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan, de az biztos, hogy a Snapsaved.com most már nem működik.



forrás1
forrás2
forrás 3
forrás4


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése