keresés

2014. november 3., hétfő

Rekordbevétel a Microsoft-nál

Bár a Microsoft az utóbbi időben az eladások terén alulmaradt a többi gyártóval szemben, mégis nagy bevételnövekedésről számolhatott be Steve Ballmer vállalata. A nyári negyedévben 23,2 milliárd dolláros forgalmat bonyolítottak, amely évi 25 százalékos emelkedést jelent. Nagyrészt persze ez a Nokia mobilok átmárkázásának köszönhető, de a vállalati termékek iránt is nagy volt a kereslet.



Microsoft Lumia
A legnagyobb bevétel a Nokia mobilgyártó divízió beolvasztásából származik, a részleg forgalma majdnem 50% százalékkal ugrott meg a tavalyihoz képest.
Ami a telefonokat érinti, a vállalat 9,3 millió Lumiát értékesített, ami csupán 5 százalékos növekedést jelent.
Mint ahogy az már korábban kiszivárgott, a Nokia mobilok története itt véget is ér, a továbbiakban Microsoft Lumia néven folytatják a termékek forgalmazását. A váltás azonnali, de a készleten lévő mobilokat még kifuttatják. Bár a hagyományos telefonok, Nokia alkalmazások és weboldalak tartják a Nokia nevet, a későbbiekben mindent Microsoft név alatt fognak futtatni.

Tablet-eladás
Ami a táblagépes értékesítését illeti, a Surface Pro 3 jobban teljesít, mint elődei. Ez nem csoda,hiszen ez a Microsoft legjobban sikerült gépe. Pontos számokat nem árultak el, az azonban biztos, hogy a Surface már nyereséges volt a most lezárt negyedévben.

Vállalati üzletág
A Microsoft legnagyobb üzletága a vállalati szoftverekkel és cloudszolgáltatásokkal foglalkozik. Meglepő módon utóbbi hozta a legnagyobb növekedést. (Office 365, Azure, Dynamics CRM).  A részleg 10 százalékos bevételnövekedésről számolt be.


Hivatalos: lecserélik a telefonokon a Nokia nevét
Rekordnegyedév Redmondban

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése