keresés

2014. november 3., hétfő

Android, Windows Phone vagy iOS


Egy kutatás részeként megnézték a  kedvelt operációs rendszereket, az Androidot, az iOS-t és a Windows Phone-t, és megpróbálták őket összehasonlítani majd kiválasztani közülük  a legjobbat.

Amit tudnak:
Az iPhone nem a kapcsolatok kezelésében erős. A Gmailből hiába jönnek le az emailek és a naptárbejegyzések, a névjegyeket külön beállítással kell lehúzni.. A névjegyalbum egyszerű: vannak a kedvencek, és vannak a többiek. A közösségi hálózatok kezelése nem igazán kifinomult, mert minden külön alkalmazásban fut (a  Facebookot, és a Twittert egyesével kell elindítani).
A Windows Phone:
„magába szippantotta”  a Facebookot és a Twittert is. A Gmail beállítása is gyors, az ismerősöket csoportokba rendezhetjük, így könnyebb végigtelefonálni az adott csoportba tartozó ismerőseinket, .
Szórakozás:
rögtön az exponálás után el tudja küldeni a képet a regisztrált közösségi hálózatokra, és ezzel egy időben automatikus biztonsági mentést is készít .
Zene: ezen a területen elmaradottabb, mert nálunk a mobilon nincs sem zenebolt, sem filmek. Maga a lejátszó könnyen kezelhető, és a menüjében megjelennek a zenével és filmekkel kapcsolatos programok

Az Android
Kezeli a Gmail online telefonkönyvében lévő csoportokat, segíti a telefonálókat, hogy akikkel gyakran beszélünk, azok automatikusan felkerülnek egy listára az általunk bejelölt kedvencek alá. Magától összekapcsolja a Facebookról meg a Gmailről letöltött névjegyeket.
Szórakozás:
elvileg van egy Google Music nevű zenebolt, de azt a gyártók nem telepítik fel a készülékeikre. A Samsungnak van saját zeneboltja is. A zenelejátszója átlagos, a zenéket effektekkel torzíthatjuk is.

A felmérések szerint túl sok mindent kell tudnia egy okostelefonnak, és a gyártók képtelenek minden apró részletre odafigyelni. Az okostelefonról szóló cikkek örökös hozzászólása: telefonálni is lehet még vele? Jogos felvetés, mert ezt hajlamosak elhanyagolni a gyártók és elsősorban a szórakoztatásra helyezik a hangsúlyt





Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése