keresés

2013. szeptember 24., kedd

A tiniket is foglalkoztatja az online magánszféra védelme


Az emberek többsége úgy látja a mai fiatalok gondolkodás nélkül osztanak meg magukról bármilyen információt az interneten, nem is törődve magánszféra védelmével. Ugyanakkor a Pew Internet felmérése, kutatásaival mást bizonyít.

A Pew Internet egy projekt keretein belül 12-17 éves amerikai fiatalok körében végzett felmérés az internet- és mobilhasználati szokásokat, illetve a privát szféra biztonságához való hozzáállását vizsgálta meg.A felmérés eredményei azt mutatták, hogy a tinik 82 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal vagy tablettel, és 58 százalékuk már biztosan töltött le minimum egy applikációt. A felhasználók több mint a fele állította, hogy azért nem töltött le bizonyos mobil alkalmazásokat mert, ahhoz személyes információkat kellett volna megadni. A 14-17 évesek körében az arány 56 százalék, a fiatalabbaknál 49 százalék. 

A fiatalok jó része távolította el vagy kapcsolta ki a helykövetés alkalmazást, félve az illetéktelen felhasználóktól. Illetve nem meglepő, hogy sokan azért törlik ezeket az alkalmazásokat (pl: Foursquare), mert nem akarják, hogy szüleik lássák, hogy hol vannak. A Pew Internet felmérése alapján a szülők több mint a fele használja "helyfüggő" szolgáltatását, hogy gyermekét követhesse. 

A felmérésben részt vett fiatalok között népesebb volt azoknak a tábora akik, kértek már segítséget az online magánszférára vonatkozó beállításokkal kapcsolatban. 


forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése