keresés

2013. szeptember 23., hétfő

Nem ellensége az e-book a nyomtatott könyvnek

Az Amazon.com új ötlettel kedveskedik a kiadói partnereinek. A Kindle Matchbook program lényege, hogy akik egy adott címet már megvásároltak nyomtatott formában, kedvezményesen juthatnak hozzá az e-verzióhoz - illetve hosszabb távú tervként az eredetileg csak e-könyvként megjelent címek a CreateSpace-en keresztül (ez az Amazon print-on-demand szolgáltatása, amely megrendelésre egyedileg nyomtatott könyveket) olcsóbban rendelhetők meg.

Ennek jelentősége abban áll, hogy egyrészt a korábban megvásárolt, féltéglányi köteteket könnyedén át lehet tenni a könnyen hordozható olvasóra, másik oldalról pedig könnyedén kölcsönadható vagy polcra tehető a korábban olvasóba zárt könyv - azaz ezúton egyesíthető mindkét formátum valamennyi előnye.

A program jelenleg kidolgozás alatt van, a kiadók már hozzáférnek az árbeállításokhoz, indulása októberben várható. Elsőként Ray Bradbudy, John Irving, Neil Gaiman és más hasonlóan népszerű szerzők művei válnak majd elérhetővé, de a lehetőség nyitva áll minden Amazonon keresztül magánkiadó szerző előtt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése