keresés

2020. április 28., kedd

A Google bevétele a YouTube reklámokból

Forrás: karimelganayni.com/how-to-create-youtube-ads/

15 évvel azután, hogy a Google felvásárolta a Youtube-ot  végre kiderült, hogy mennyi bevétele származik az oldalon megjelenő hirdetésekből.  A Google  anyacége, az Alphabet által közzétett negyedéves pénzügyi jelentéséből megtudhatjuk a YouTube pénzügyi eredményeit.  


Pénzügyi jelentés


A YouTube videómegosztó webhelyen a felhasználók által látott hirdetésekből származó bevételek száma eddig csupán találgatások tárgya lehetett. A Google másfél évtizede vásárolta fel a videós platformot mintegy 1,65 milliárd dollárért, de az az Alphabet új ügyvezetője, Sundar Pichai az első, aki feltüntette a YouTube eredményeit is kiadott pénzügyi jelentésükben.
A pénzügyi beszámolóból kiderült, hogy az elmúlt év utolsó negyedévében több mint 5 milliárd dollárnyi árbevételt termelt a webhely, mely éves szinten ennek az összegnek a háromszorosa.  Ez az Alphabet teljes éves bevételének 10 százalékát tette ki. Összehasonlítva más platformokkal az összeg ötödét teszi ki a Facebook éves reklámbevételének, a Twitch éves bevételének viszont a hatszorosát.

A Google  „egyéb”  bevételei

Forrás: thegadgetsfreak.com/google-home-chromecast

Az éves szinten elért 15 milliárd dolláros árbevételbe nem tartozik bele a YouTube fizetős szolgáltatásaiból származó bevétel, melyekért több mint 20 milliárd felhasználó fizet világszerte. Ezeket az Alphabet, mint a Google Home és Pixel hardvereket tartalmazó üzletágát is, az „egyéb” bevételi forrásaihoz sorolja és körülbelül 5,3 milliárd dollárnyi bevételt termeltek a vállalatnak az utolsó negyedévben. 

Forrás: hwsw.hu/youtube-google-alphabet-arbevetel-jelentes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése