keresés

2020. április 28., kedd

Az ex bosszúhadjárata


Képtalálatok a következőre: hacker
Februárban a 23 éves Ahmad Kazzelbachot 10 év börtönre ítélték egy védett számítógép és feltörése és kiberzaklatás miatt.
Áldozata a 24 éves J. K., aki munkatársa volt a Bankers Life biztosító- társaságnál. A férfi a trénere volt és később viszonyt kezdtek. Összeköltöztek, de hamar kiderült, hogy Kazzelbach megcsalja őt, ezért azonnal kirúgta, a kapcsolat véget ért.

2 hónappal később J. K. észrevette, hogy a Yahoo fiókjának jelszava megváltozott, az Instagram felhasználóneve pedig Jvvwhore-ra módosult (amiben, a whora, azaz kurva szó szerepel), a facebookos profilképe alatt pedig az a mondat szerepelt: ,,Elvetted a pasimat". Bejelentette a rendőrségen, de ők nem tudták azonosítani a tettest. A nő jelszavai, felhasználónevei megváltoztak, Apple profiljába, a diákhitelét kezelő pénzintézet fiókjába is belepiszkáltak. Turbo Tax fiókja és Webbank fiókja is kizárta, mert túl sokszor próbáltak belépni hibás adatokkal. Internetes jogusulatlan hozzáféréshez kötődik az első űrben elkövetett bűncselekmény is.
Kazzelbach J. K. lakásába is betört, de mivel a rendőrség fizikai bűncselekményekben gyakorlottabb, ezért lebukott és a munkahelyéről is kirúgták. Decemberben Kazzelbach a marylandi bíróságon távoltartásit kért J. K. ellen, azzal az indokkal, hogy a nő fizikailag bántalmazta őt és halálos fenyegetéseket küldött a telefonjára. A nőt arra utasították, hogy tartsa magát távol a férfitól. A férfi újra feljelentette Baltimore-ban, azt állítva hogy a nő megsértette a végzést, négyszer hívta ki a rendőröket és megmutatta az állítólagos halálos fenyegető sms-eket és e-maileket. A nőt letartóztatták, de Kazzelbach újra és újra feljelentette, míg J. K.-t hosszabb időre letartóztatták, majd házi őrizetbe helyezték, nyomkövetővel a bokáján. Kazzelbach vádja alapján összesen hatszor adtak letartóztatási parancsot J. K. ellen.

A lebukás:


A nő munkahelyéhez biztosítás felmondó levelek kezdtek érkezni J. K. klienseitől, el akarta lehetetleníteni a nőt a munkahelyén, de erre gyorsan rájöttek és az FBI is bekapcsolódott az ügy vizsgálatába. DNS- vizsgálatot végeztek a lemondóleveleken és azonosították. Összekapcsolták a két esetet, kihallgatásra idézték be a férfit, a szolgáltatónál ellenőrizték, hogy ténylegesen lezajlott e a kommunikáció a két ember között. Kérdőre vonták Kazzelbachot, hogy hallott-e már a spoofingról, azaz az üzenet azonosító metaadatok hamisításáról. Kazzelbach beismerte, korábban már felkereste a honlapot. Ezután a nyomozók megkerestél a Yahoot, hogy kiadják a férfi fiókjában tárolt adatokat és megtalálták a nő diákhitelét kezelő cég által küldött megerősítő emailt, hogy sikeresen megváltoztatták a jelszavát. Olyan emailcímre lett küldve az email, ami majdnem azonos volt J. K. emailével, annyi volt a különbség, hogy a keresztnév és vezetéknév között alulvonás volt pont helyett.  
A férfi internetszolgáltatójának adatai megmutatta, hogy a hamis emailcímet a Bankers Life IP-címről hozták létre és Kazzelbach nagybátyjának telefonszámáról erősítették meg a regisztrációt. A férfi apjának házáig voltak visszavezethetők a J. K. banfiókjába történő sikertelen belépési kísérletek.

Forrás: Szakítás a digitális korban: feltört fiókok, teljes lejáratás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése