keresés

2020. szeptember 29., kedd

Az Apple napjainkban

Mi is az Apple?

A cég 1976 április 1.-én lett alapítva. Napjaink egyik vezető cége a technológia iparban, nincs olyan aki ne hallott volna róluk. Az Apple Inc. főként hardvergyártással foglalkozó cég, saját szoftver platformja a macOS operációs rendszer. Szinte egyik cég sem tud úgy eladni egy terméket, ahogy ők, termékeiket a világ minden táján szeretik az emberek.

Az Apple termékei
  • Mac
  • iPhone
  • iPad
  • Watch
  • TV
  • Music
  • Airpods
  • Ipod touch
  • Egyéb kiegészítő tartozékok

    Minden év őszén piacra dobnak újabb termékeket, szolgáltatásokat, megújult IOS-t, melyért az egész világ rajong.

Szolgáltatások


iCloud
 - Az Apple saját internetes tároló szolgáltatása, ami főként a macOS és IOS felhasználóknak készült. 
Az iCloud segítségével e-mail üzeneteinket, név- és címjegyzékünket, naptárunkat, elmentett kedvenceinket, jegyzeteinket és egyéb információt tudunk több készülék között megosztani. Az IOS felhasználók erre tudják adataikat menteni, majd innen visszaállítani őket, hogy a készülékváltáskor minden adat megmaradjon.

Apple TV+
 - Egy streamszolgáltatás, amiben hónapról hónapra újabb Apple saját gyártású tartalmakat találunk (sorozatokat, filmeket, dokumentumfilmeket, gyerekműsorokat). Ezeket az Apple TV applikációban találjuk. Egy hetes próbaidőszak után, havi díj ellenében lehet használni.

Apple Music
 - Egy zenestreamelő szolgáltatás 70 milliós dalválasztékkal. A zenéket le lehet tölteni offline hallgatásra is. Az Apple Music az iTuneson belül érhető el, valamint IOS és Androidos eszközökre egyaránt telepíthető. Egy hónap próbaidőszak után, havi díj ellenében lehet használni.

Apple Arcade
- Az Apple és a játékfejlesztők összefogtak, hogy egy olyan játékot hozzanak létre amit online/offline egyaránt lehet játszani az Apple eszközökön. Ezzel a szolgáltatással sok játékot igénybe tudunk venni. Egy hónap próbaidőszak után, havidíj ellenében lehet használni.


Apple One
- Négy Apple-szolgáltatást tartalmazó kombinált előfizetéscsomag, amit havi díj ellenében lehet használni. A csomag az Apple Music, Apple TV+, iCloud és Apple Arcade szolgáltatást tartalmazza.
Apple Pay
Az Apple Pay az Apple Inc. mobilfizetéses és mobiltárca szolgáltatása, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy személyesen, az iOS-alkalmazásokban és az interneten fizessenek. Támogatja az iPhone-t, Apple Watch-ot, iPad-et és a Mac-et.

Apple kudarc: nem kerül piacra az AirPower töltő

Mégsem adják piacra a másfél éve beharangozott vezeték nélküli töltőt, derült ki a vállalat hardveres fejlesztésekért felelős alelnökének nyilatkozatából. A tervezőcsapat végül nem tudta elérni a kitűzött, magas minőségi elvárásokat, így inkább beszántották a projektet. Az AirPower megjelenésére váró vásárlóktól elnézést kért Riccio, aki továbbá leszögezte, hogy cége továbbra is elkötelezett marad a jövőt jelentő vezeték nélküli megoldások iránt.

Egy Apple projekt, ami nagy sikert arat

Oktatási program

Az Apple évről évre fejleszti az oktatási programját, amivel egyaránt a gyerekeket és a tanárokat segíteni és motiválni szeretné. Minden évben vannak olyan időszakok (általában ősszel) amikor diákigazolvány felmutatásával olcsóbban juthatunk hozzá Apple termékekhez, ezek általában Macbook-ok és iPod-ok.


Az Apple minden téren próbál segíteni, az oktatási üzembe helyezési útmutatóval is, ami részletezi a beállítás minden lépését. Az Apple School Manager korszerűsíti az eszközfelügyeletet. A tanításhoz és tanuláshoz tervezett több ezer hatékony alkalmazással személyre szabott tanulási élményt kaphat mindenki.


A kedvezmények mellett, létrehoztak saját fejlesztésű  tanulást segítő appokat, amivel tudnak boldogulni a diákok akár távoktatás alatt egyaránt. A "digitális hátizsákban" minden könnyen és egyszerűen megtalálható, így akarják izgalmasabbá tenni a tanulást. Az iskolaintézményeket is nyújtanak olyan lehetőséget, hogy vehetnek (pl. informatika órákra) Apple Macbook gépeket.


A koronavírus hatása az Apple-re: nagyobb bevétel?

Az Apple nyilvánosságra hozta az előző negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeit, amiből tisztán kiolvasható, hogy a Tim Cook vezette cégnek egyáltalán nem ártott a koronavírus-járvány, sőt kifejezetten jól jöttek ki a sok más vállalatot érzékenyen érintő pandémiából. 2019-ben a második negyedévben 53,8 milliárd dollárról számolhattak be, idén viszont ezt jócskán sikerült túlszárnyalni április eleje és június vége között, hiszen az eredmény ezúttal 59,6 milliárd dollár. Mindez ráadásul a profitban is realizálódott, hiszen a tavalyi időszak 10 milliárd dollárja után idén 11,2 milliárd dollárról szól a jelentés.


A készülékeladások 46,5 milliárd dollárt generáltak (tavaly ez 42,3 milliárd volt), míg a szolgáltatásokból (App Store, Apple Music, iCloud stb.) 13,1 milliárd dollár folyt be, ami 1,7 milliárd dolláros növekedés a tavalyi év hasonló időszakához képest. A telefoneladások önmagukban 26,4 milliárd dollár bevétel hoztak (500 milliós növekedés tavalyhoz képest), míg Mac számítógépek eladásából 7 milliárd dollár folyt be az Apple kasszájába: a növekedés itt 1,2 milliárd dollár 2019-hez képest.


Források

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése