keresés

2023. június 5., hétfő

Új termékkel rukkol elő az Apple

A jelenlegi hírek szerint a júniusi fejlesztői konferencián az Apple bemutatja legújabb terméket, melyet az év második felében dob majd a piacra. Az első AR/VR szemüvegek első generációját azonban csillagászati áron lehet majd megvásárolni.

Az első generációs AR/VR szemüveg

Az első modellt várhatóan az idei fejlesztői konferencián ismerhetik majd meg az Apple-rajongók. Előzetes hírek szerint 3000 dollárért, azaz körülbelül egymillió forintért lehet majd megrendelni a várva várt eszközt. A termék magas ára miatt azonban a cég sem tervez olyan széleskörű eladást, mint egyéb termékeinél az első évben. A célcsoport ugyanis nem is az átlagemberek, sokkal inkább a fejlesztők, tartalomgyártók és szakemberek. Emellett azonban már felröppentek a hírek a headset második generációjának gyártásáról is.

A második generáció

Egyelőre úgy tűnik, érdemes lesz várni a szemüveg megvásárlásával, amíg a második generáció is piacra kerül, ezzel együtt ugyanis gyártani fognak egy megfizethetőbb verziót is, akárcsak az Apple egyéb eszközei esetében. A MacRumors lebegtette meg a hírt, és a bejegyzésből kiderül, hogy a cég iparelemzője szerint tízszer több eladásra számítanak a második generáció esetében az elsőhöz képest.

A második generáció olcsóbb verziója többek között abban fog különbözni a vélhetőleg Pro verziótól, hogy olcsóbb alkatrészekkel próbálják meg megoldani a gyártást. Az Apple partnere, a Foxconn állítólag már el is kezdte fejleszteni a headset alacsonyabb árú változatát, de ez a projekt még a korai fázisban tart.

Aki a második generációs Apple AR/VR headsetekre vadászik, az valószínűleg 2024-ben, de inkább 2025-ben juthat majd hozzá az eszközökhöz.


Források:

Apple Reportedly Still Planning High-End and Low-EndVersions of Second-Generation Headset in 2025. Tim Hardwick, macrumors.com, 2023.05.16.

Lehet, hogy érdemes lesz többet várni az Applecsodaszemüvegére. hvg.hu, 2023.05.23.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése