keresés

2015. szeptember 29., kedd

Apple malware támadás

Szeptember 20-án történetében először érte nagyszabású támadás az Apple-t, melynek során akár 4000 alkalmazás is megfertőződhetett. ,,Az Apple számos alkalmazást kényszerült visszavonni digitális alkalmazásboltjukból, az App Store-ból, ezzel elismerték, hogy a korábbi jelenségeknek megfelelően valóban elérhetőek voltak olyan iPhone-os és iPades alkalmazások, melyeket megfertőzött az XcodeGhost elnevezésű kártevő"-írja az Index



A támadás során a készítők az Xcode programot fertőzték meg, amivel a cégek az alkalmazásokat programozzák. Az Xcode-ba beágyazták az XcodeGhost nevű kártevőt, amelynek célja valószínűleg a jelszavak ellopása volt. A Palo Alto Networks biztonsági cég szerint probléma Kínából indult, ahol a hivatalos Xcode-ot letölteni akár háromszor annyi ideig is tarthat, mint az Egyesült Államokban. A fertőzött Xcode gyorsabb letöltési sebességet ígért, mint a hivatalos változat.

A legtöbb fertőzött Xcode-dal készített alkalmazás nem annyira népszerű, de köztük van például a kínai WeChat, amelynek 600 millió felhasználója van. Az Apple közzétett egy listát, amelyben leírta a top 25 legnépszerűbb appot, amelyeket megfertőzött a kártevő. Ha egy felhasználónak bármelyik alkalmazás megvan, csak frissíteni kell, és az megoldja a problémát.


Ez a támadás nem csak azért volt jelentős, mert eddig szinte nem volt olyan eset, hogy fertőzött alkalmazások kerültek volna az App Store-ba, hanem mert azt sokkal biztonságosabbnak, mint a Google Play Áruházat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése