keresés

2016. október 31., hétfő

A virtuális valóság a zeneipart sem hagyja változatlanul


A közeljövőben már úgy is eljuthatunk klubokba, partikra, hogy nem is kell kitennünk a lábunkat otthonról. Ez nemcsak kényelmi megoldás lehet, hanem meg lehet spórolni az utazás költségeit, hisz a világ bármely pontján épp folyó koncertre képesek leszünk bekapcsolódni egy VR-szemüveg segítségével.
Továbbá kilátásba helyezték, hogy az ABBA együttes, miután 1982-ben feloszlott, ismét fel fog lépni, és fel akarják használni a legfrissebb technológiákat is, köztük a virtuális valóság nyújtotta előnyöket is.

Hozzuk a partikat az otthonunkba!

Ha valakiben olyan kettősség lapul, mely szerint imádja a zenét, szívesen elmenne bulizni, de mégsem tudja kellően elviselni a sok ember közvetlen közelségét, a fülledt meleget, a sorban állást a frissítő italokért, inkább egy kényelmes fotelből, légkondicionált szobában élné át a partik élményét, vagy éppenséggel nem tud eljutni a helyszínre, azoknak nemsokára feloldozó megoldást jelenthet a Boiler Room kezdeményezése. 
Ez tulajdonképpen egy felület, mely élő, zenei streaming szolgáltatásokat nyújt, éppen folyó DJ-k fellépését lehet követni. Az otthoni élmények fokozását pedig úgy szeretnék megoldani, hogy VR-szemüveg segítségével körbe lehet majd nézni a klubbokban, és a passzív 360° -os betekintés mellett más interaktív dolgokat is kilátásba helyeztek. 
A Boiler Room az Inception nevű céggel fog közreműködni, Londonban fognak új helyet létrehozni, ahol producerek, előadók a jövőben kifejleszthetik a saját VR-produkciójukat. 2017-től lesz elérhető ez az új szolgáltatás a tervek szerint az Inception alkalmazása révén. Blaise Bellville, a Boiler Room alapítója és ügyvezetője azt mondta, hogy ez az egész kezdeményezés egy hatalmas fejlődés, mely magával ragadó online tapasztalatokat fog nyújtani, és melyek még közelebb hozzák az embereket, hisz akár olyan koncerteken is részt vehetnek majd, melyek a világ másik felén folynak éppen.

Lesz új ABBA koncert?

2018-ban egy hatalmas projekttel fog megint a köztudatba robbanni az ABBA, kihasználva a korszerű digitális technológiát és a virtuális valóságot. Sok részletet még nem voltak hajlandóak elárulni, de annyi biztos, hogy Simon Fullerrel, az American Idol megalkotójával, a Spice Girls korábbi menedzserével és a Universal Music Group zeneipari vállalattal fognak közösen együttműködni. 
Az új generációk számára olyan formában is látható, hallható és átélhető lesz az új ABBA-élmény, melyben a régebbi rajongók még nem vehettek részt, sőt, még ilyen álmokat dédelgetni is túlzás lett volna. 
A csapat, miután 1982-ben feloszlott, hivatalos közös fellépést nem szervezett. Különleges alkalmak egyikeként azonban minden tag részt vett januárban Stockholmban egy étterem megnyitóján, melyet a Mamma Mia! című musical inspirált. Továbbá egy zártkörű stockholmi rendezvényen színpadra is léptek, annak ellenére, hogy korábban még minden javaslatot visszautasítottak az újra összeállásról. A jövőben azonban kiderül, mi is fog ténylegesen megvalósulni ebből a kezdeményezésből, az elvárásokat mennyire fogják beteljesíteni. Benny Andersson azt mondta, hogy inspirálta őket a korlátlan lehetőségek tárháza, amit a jövő tartogat, és nagyon örülnek, hogy valami újat és drámait hozhatnak létre.

Forrás:
- Végre nem kellenek emberek ahhoz, hogy bulizzunk, Sajó Dávid (2016.10.26.)
- Boiler Room and Inception Launch First Ever Music Venue Built for VR (2016. 10. 19.)
- Összeáll 2018-ban az ABBA, Pándi Balázs (2016. 10. 26.)
- 2018-as berobbanásra készül az ABBA (2016. 10. 27.)
- Abba announce new 'virtual and live experience' for 2018, Michael Hann (2016. 10. 26.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése