keresés

2016. október 3., hétfő

Snapchat- az új őrület

Mi is az a Snapchat? Egy olyan ingyenes letölthető alkalmazás, Android és iOS rendszerű telefonokra, ami fényképpel osztja meg ismerőseinkkel, hogy éppen mi történik velünk, hol is vagyunk az adott pillanatban. Előnye, hogy sokkal gyorsabban készíthetünk vele képet, amire egyedi,saját szöveget is írhatunk. A különbség a Snapchatben az (a többi fényképmegosztó alkalmazáson kívül) , hogy csak 10 másodpercig jeleníti meg a kapott képet, utána törlődik a rendszerből de persze van lehetőség menteni is a kapott képet, ahhoz viszont a felhasználónak nincs sok ideje körülbelül 10 másodperce. Pont ezért lett nagy népszerűsége, főleg a tinik körében, hogy bármilyen " kellemetlen" képet is küldhetnek egymásnak, hiszen törlődik a rendszerből.



Új verzió

Legújabb változatát a Snapchatnek nem rég jelentetették be, ami egy Snapchat közlő szemüveg. Ennek a szemüvegnek  ugyanolyan funkciója van mint magának az alkalmazásnak. Tehát 10 másodperces videót képes készíteni és posztolni Snapchaten, mivel össze van kötve a szemüveg és a telefon. A szemüveget még idén piacra dobják, nyilván limitált példányszámba, a készítők arra kíváncsiak, hogy a vevők, hogy fogadják, lesz e pozitív visszajelzése és ténylegesen használhatónak tartják-e majd, megtérül- e esetleg az ára, lesz-e nyeresége.



Népszerű alkalmazásokkal gyakran előfordul, hogy a használók nem ésszerűen és tudatosan használják és ezért előfordulnak szerencsétlen esetek. Például ilyen volt, mikor egy fiatal amerikai lány, fejbe lőtte magát véletlenül egy fegyverrel, miközben Snapchaten készített magáról képet. Szerencsére a lány túlélte, csak a keze sérült meg. Nyilván itt nem maga az alkalmazással volt a baj, de mégis ezután a Snapchatnek lett a felhasználók között egy negatív kis vízhangja.




Még egy nem túl népszerű dolog történt a Snapchattel, mikor a Snapchatet rasszizmussal vádolták meg.  A Snapchat egyik alkalmazása amikkel a készített képünkre maszkot illeszthetünk rá. Az egyik ilyen maszk az ázsiaiaknak okozott egy kis felháborodást, hogy az ázsiai népet beskatulyázva ábrázolják. Ezek a problémák, nem magával az alkalmazással vannak, hiszen azok jól működnek . Hasonló népszerűsége lett nagyon rövid idő alatt mint a Facebooknak így egyre több fiatal használja akár itthon, akár külföldön.




Felhasznált források :

http://index.hu/tech/2016/09/24/videorogzito_szemuveget_ad_ki_a_snapchet/

http://index.hu/kulfold/2016/08/03/florida_pisztoly_snapchat/

http://index.hu/tech/2016/08/11/rasszizmussal_vadoljak_a_snapchatet/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése