keresés

2014. november 10., hétfő

A Google ismét a set-top box piacon!


Nexus Player
Az előzőekben láthattuk, hogy hogyan változik szép fokozatosan a média, valamint a piac, az új, különböző felhasználói igényeknek megfelelően. A Google legújabb eszköze is bizonyíthatja, hogy fokozatosan teljes mértékben átalakulhat a hagyományos TV-zés. Legújabb termékük a Nexus Player, amely tulajdonképpen egy set-top box, "kicsit megspékelve". Ez az eszköz az Apple-lel, az Amazon TV-vel, és a Rokuval veheti fel a versenyt a piacon. A Google-nek egyébiránt már voltak próbálkozásai a "TV-piacon": korábban a Nexus Q, valamint a Google TV, utóbbinak csúfos sikertelenség lett a végállomása, előbbi helyére pedig bevezették a Chromecastet, amely már nem elégíti ki a mai felhasználói igényeket. 

A borítás alatt

A Google legújabb terméke természetesen a legújabb Android operációs rendszerrel fog futni, WiFivel, és Bluetooth-szal is rendelkezik. HDMI csatlakozás mellett az USB 2.0-s csatlakozást is támogatja. Átmérője 12, magassága 2 centiméter. 1 gigabájt rendszermemória, és 8 gigabájt belsőtárhely tartozik a készülékhez, melyet 1.8 gigaherzes, négymagos Intel Atom proci működtet.

Streaming magasfokon

Nexus Player TV felülete
Az ASUS által gyártott eszköz azért lehet kiemelt jelentőségű a piacon, mert a Google TV és a Nexus Player tartalmak egyaránt megjeleníthetők lesznek rajta, amihez természetesen hozzájönek még a legnépszerűbb videoszolgáltató, a YouTube videói is, valamint a Play Movies videók is, valamint a Player kompatibilis lesz a Hulu, Netflix, Pandora, Vevo, iHeartVideo, Vevo, és sok más szolgálatás mellett mi is sugározhatunk adásokat a GoogleCast segítségével. A set-top box gondolkozik is helyettünk, hiszen a személyreszabott kedvenc videóinkat automatikusan ajánlja mint alternatívát. Természetesen a Google "hallani" is fogja a kívánságainkat, hiszen a hangalapú keresést is támogatja (kivéve egyes alkalmazásoknál), a hozzákapott egyedi formatervezésű távirányító segítségével.  A "dobozban" opcionálisan lehet még  egy joystick is, ami jól jöhet, ha a legújabb feltöltött játékokkal szeretnénk játszani: nemrégiben 10 új játékkal bővült a Nexus Player kínálata.  Hogyha megkapja a megfelelő partnert maga mellé az eszköz, például a CBS-től, a Disneytől, vagy az HBO-tól, akár még fel is veheti a legjobb streaming boxért folytatott versenyéért.

A Nexus Player 99$ dollárért lesz megvásárolható, a hozzá megvehető joystick pedig 40$-ba fog kerülni. November 3-tól kapható az Egyesült Államokban.

forrás1
forrás2
kep1
kep2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése