keresés

2014. november 2., vasárnap

Programozó ötévesek


A programozást már ötévesek is elsajátíthatják az Egyesült Királyságban. 

   Ugyanis a kormány nem régiben kötelezővé tette a programozás oktatását. A gyerekek már ötéves koruktól tanulják a számítógép programozást. Eleinte egyszerű animációkon keresztül vezetik be a legkisebbeket. Például "az iPad-re  kifejlesztett Daisy, a dinoszaurusz nevű program segítségével sajátítják el a nebulók a programozáshoz szükséges alapvető ismereteket." 
A tanulók nem egy kötelező, unalmas órának tartják a programozást, hanem örömüket is lelik benne. Egy dél-londoni általános iskolában a tízéves Joe büszke az általa programozott elektronikus sárkányra, ami tűzet okádott. "A kisfiúval együtt tanuló hatéves Jemimah ugyancsak örvendezve állapította meg, hogy neki is sikerült a mutatvány."
   A kormány azzal indokolta az oktatás megreformálását, hogy a szakképzett informatikai szakemberekből hiány mutatkozik a munkaerőpiacon. Mivel az informatikai szektor egy különösen fejlődő ágazat Nagy-Britanniában egyre több és több munkavállalót igényel.  


"A Tech City nevű szervezet felmérése szerint az informatika a szigetország gazdasági növekedéséhez öt százalékkal járul hozzá." Az új oktatási program már nem a szövegszerkesztést és a táblázatkezelést helyezi előtérbe, hanem a számítógépek működésének megértését és programozását állítja a tananyag középpontjában. 
Több angliai cég örömmel fogadta az programot és remélik, hogy az egész brit gazdaságnak is a hasznára válhat a kormány kezdeményezése. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése