keresés

2014. november 22., szombat

Jön a félbehajtható okostelefon

A Samsung már évek óta dolgozik a hajlítható kijelzőkön, és most úgy tűnik, a technológia elég fejlett lett ahhoz, hogy igazi félbehajtható telefon készüljön a közeljövőben.

Okostelefonok számára készített valóban hajlítható kijelzőkkel jelenik meg a Samsung Display – számolt be a ZDNet, így hamarosan megjelenhetnek majd a félbehajtható telefonok.

Havonta 30-40 ezer hajlékony kijelzőt fogunk gyártani a jövő év végéig – mondta el Lee Chang-hoon, a Samsung Display üzleti stratégiai csoportjának alelnöke a Samsung New York-i befektetői fórumán.

A jövő telefonja 
Forrás
A rugalmas (de nem félbehajtható) kijelzős Galaxy Note Edge jó fogadtatása után azt tervezi a Samsung, hogy bővíti az ilyen kijelzős okostelefonok családját, ráadásul az AMOLED gyártási költségeit is csökkenteni szeretné, hogy azok valóban versenyezhessenek az LCD-kkel.

A félbehajtható kijelzőhöz illeszkedő hardvereszközök is kellenek, ennek érdekében a Samsung már dolgozik  a hajlítható akkumulátoron. Állítólag a jövő év végén már meg is jelennek majd a félbehajtható Samsung-telefonok, bár pontos időpontról – az alelnök szerint – még nincs döntés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése