keresés

2014. november 17., hétfő

Szigorít a Snapchat


Hogy is volt ez a Snapchat botrány?

     A Snapchat egy olyan okostelefonokon használható alkalmazás ,amely az elküldött fotókat a megtekintés utána automatikusan törli (állítólag). Az alkalmazás sikerén felbuzdulva számos hasonló alkalmazást hoztak létre,Nemrég egy "Fappening méretű" botrány tört ki a Snapchat háza táján is ,amikor is számos felhasználó adatait feltörték és közszemlére tették az interneten( erről bővebben itt). Valószínüleg a Snapsaved alkalmazás volt az,ami "segítette" a hackereket a személyes adatok feltörésében.

A Snapchat bekeményít

       Miután valamennyire csitult a hack-botrány körüli felhajtás, komoly döntésre szánta el magát a Snapchat : Betiltják a külső fejlesztésű appokat, azaz, a szolgáltatáshoz ezentúl csak a cég saját alkalmazásán keresztül lehet hozzáférni, Miután több százezer kép szivárgott ki a 4chanre vélhetően a külső fejlesztésű Snapsaveden keresztül a Snapchat a Google-nél és az Apple-nél egyaránt kérvényezte, hogy ezeket a káros és kéretlen alkalmazásokat távolítsák el az appboltokból.

A felhasználók sem maradnak ki 

       Ez a lépés azonban nem csak a külső alkalmazások előállítóival szemben jelentős. Ugyanis a  Snapchat egyelőre iOS-alapú és androidos készülékeken érhető el, aki Windows Phone vagy Blackberry használóknak eddig egy külső fejlesztésű appra volt szükségük ahhoz ,hogy használni tudják. Mivel ezek az alkalmazások törlésre kerülnek ,így a későbbiekben ez nem lesz lehetséges.  Ezenkívül a Snapchat emailen keresztül szólította fel felhasználóit,hogy ezen külső alkalmazások használatát sürgősen függesszék fel ,változtassanak jelszót és térjenek vissz az eredeti apphoz. emellett figyelmeztette őket arra is, hogy aki továbbra is más applikáción keresztül próbálja meg használni a szolgáltatást, annak ideiglenesen felfüggesztik a profilját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése