keresés

2014. november 24., hétfő

Újítások az Instagramon

Az alkalmazás népszerűsége továbbra is töretlen, és, hogy ez ezután se változzon egymást érik a frissítések.

2010 októberében indult, de felhasználóinak száma 200 millió fölött van. Egy felmérés szerint Magyarországon az Instagram felhasználóinak 60%-a rendszeresen használja az appot. A fiatalok körében rendkívül közkedvelt, és ez nincs másképp más országokban sem. Talán pont ezért, Zuckerberg és társai mindent megtesznek az emberek megtartásáért.

Az egyik legnagyobb probléma amivel a használók szembesülhettek, hogy a fotók leírásának megváltoztatására eddig nem volt lehetőség. Az Instagram saját blogján jelentette be az újítást: „Ez volt az egyik leginkább várt fejlesztés a felhasználók körében, így örömmel mutatjuk be a legújabb frissítésünket. Ezentúl a képekhez tartozó kis menüben megtalálhatjátok majd a Szerkesztés gombot is.”

Ezelőtt előfordulhatott velünk, hogy készítettünk egy remek képet, elláttuk egy frappáns képaláírással, hashtagekkel, de csak a feltöltés után vettük észre, hogy a szövegben helyesírási vagy egyéb hibát vétettünk.Ilyenkor két lehetőség állt fenn. Vagy törölni kellett az egész szöveget, vagy magát a posztot.

A másik nagyobb frissítés a böngészésnél megjelenő funkció, aminek segítségével, már nem csak posztok, hanem az emberek között is lehetséges a keresés. Így az Insta kiadja azokat a találatokat, amiket relevánsnak tart. Az eddig iránytű ikont pedig nagyítóra váltották át. Bár ez a funkció már ezelőtt is elérhető volt, de sokkal körülményesebb módon.
Egy apróbb változtatás is érkezett még. A keresés közben a Google-hoz hasonló előregépelés működik. Betű leütésenként különböző találatokat hoz ki.

Forrás
Forrás2
Forrás3


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése