keresés

2014. november 14., péntek

A Samsung tervei

Új okostelefon-sorozat
2009 óta, amikor az első Galaxy megjelent, már több mint 100 különböző androidos készülékmodell került piacra a Samsung jóvoltából. Ezek közé tartozik többek között a Galaxy A, Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy Ace, Galaxy Mega, Galaxy Pocket és még sok másik sorozat. 

SamMobile értesülése szerint a Samsung egy új okostelefon-sorozaton dolgozik. Valószínűleg Android-rendszerű lesz, és állítólag egyetlen betű lesz az elnevezésében,  mint például a Galaxy A-nál. 

Az új sorozat létrehozásának oka az lehet, hogy a Samsung profitja 74%-kal esett a mobil üzletágban, ezért érthető, ha a cég megpróbálna új arculatot adni az okostelefon-vonalának.

Samsung Galaxy S6 
A Samsung tavasszal szokta bejelenteni az S-sorozat újdonságait, ezért valószínű, hogy 2015. márciusában fog bemutatkozni a Galaxy S6. A telefon feltehetően  a Project Zero nevű projekten belül készül el. 

Koncepciókép a Galaxy S6-ról
Forrás


A SamMobile – bennfentes forrásokra hivatkozva – már közzé is tett néhány konkrét részletet az új csúcstelefonról. Állítólag kétféle változatban jelenik majd meg a Samsung Galaxy S6: az egyikben egy 64 bites Snapdragon 810-es processzor lesz, míg a másik a Samsung saját, vadonatúj nyolcmagos Exynos 7420 chipjét kapja. Ez utóbbi 20 nm-es High-k Metal Gate gyártástechnológiával készül, és 64 bites teljesítményt kínál.

A képernyő pontos méretéről továbbra sincs információ, valószínűnek tartják a Quad HD panelt (1440 x 2560 pixel). A hátoldali kameraszenzor a Sony Exmor RS IMX240-es lesz – ilyen van a Galaxy Note 4-ben is, azonban a Samsung azt még nem döntötte el, hogy 16 vagy 20 MP-es lesz-e. Az első kamera 5 MP-es lesz.

A Galaxy S6 háromféle tárolási lehetőséggel érkezik: lesz 32, 64 és 128 GB-os változat. A RAM feltehetően 3 GB-os lesz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése