keresés

2014. november 29., szombat

We Heart It

A We Heart It tinilányok millióinak kedvence. Járjunk utána, vajon miért is van így.

A We Haert It egy olyan fotó és idézet megosztó oldal, ahol rengeteg különböző témában találhatunk képeket, ezeket "szívelhetjük", azaz saját profilunk számára lementhetjük, vagy akár újakat is feltölthetünk.

2008-ban, egy évvel "nagytestvére" a Tumblr után kezdte meg működését. Céljuk egy ahhoz hasonló inspirációs oldal létrehozása volt, csak éppen sokkal csajosabb formában. És pont ebben rejlik igazán a kettő közötti különbség.  A We Heart It-on megosztott tartalmak témáik tekintve viszonylag szűkebbek. Persze elvétve beleakadhatunk olyasmibe is, amely az oldal profiljától eltérő. Legnagyobb részben azonban divattal, lakberendezéssel, szépségápolással stb., tehát igazi tinilányos dolgokat tartalmazó képek között böngészhetünk.

A szívelt fotók megjelennek profilunkon. Ezeket különböző gyűjteményekbe rendezhetjük, amiknek pedig nevet is adhatunk. Az oldalnak elsősorban nem a közösségi kapcsolatok létesítése a célja. Az egyetlen funkció ami ezzel valamennyire kapcsolatos, az az, hogy lehetőségünk van más felhasználók követésére. Általában ez ilyenkor nem az adott személynek, hanem inkább az általa megosztott és rendszerezett képeknek szól. A készítők lehetőséget biztosítanak természetesen arra is, hogy más oldalakon felfedezett képeket automatikusan szívelhessünk. A Chrome-on elérhető a böngésző bővítményeként ez. Az oldal elérhető letölthető app formájában is androidon, iOS-on és Windows Phonon.

„A Facebook túl nagy, túl sok felhasználója van, ezért nem cool a fiatalok körében. Hogy lehetne egy olyan szolgáltatás menő egy tinédzsernek, amit használ az anyja, a nagyanyja és a bácsikája is!? Ez nem a Facebook hibája, egyszerűen ilyen az emberi természet”  Ranah Edelin, a San Franciscó-i startup vezérigazgatója szerint ez a sikerük titka.

Az oldalnak év elején 25 milliós felhasználótábora volt. Ennek 80 százaléka 24 év alatti. Ők pedig a legfogékonyabbak a közösségi médiára illetve az okostelefonokra. Az alkalmazottak száma mindössze 18 volt.

Forrás1
Forrás2
Forrrás3
Kép forrása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése