keresés

2014. november 25., kedd

R.I.P. Fappening?

  

A kezdet


   A Fappening-jelenség, szeptemberi kitörésével számos celeb életét megnehezítette. A hackerek valósznűleg előre megfontoltságból nem szivárogtatták ki egyszerre az összes képet,hanem lassan,de annál biztosabban,"felvonásokra"osztották a feltört kép adagokat, ezzel mindig újabb és újabb meglepetéseket okozva a közönségnek és a hírességeknek egyaránt.
Az első felvonás legmeghatározóbb alakja Jennifer Lawrence, akinek Perez Hilton blogger tette elsőként közzé a nem éppen visszafogott meztelen képeit. A későbbi bocsánatkérést azonban nem fogadta el a színésznő.

    A második felvonás főszereplője Kelly Brook,aki petíciót nyújtott be a Google ellen, mivel a kereső lehetővé tette a meztelen képek megtalálást,aki kiváncsi volt a képekre könnyen eljutott  azokra az oldalakra ahol közzé tették őket pl. a Torrent Freak , a 4chan, vagy a Reddit.A képek közzétetelének súlyát később érezhette is a Google és a hozzá hasonló többi oldal,ahol megosztották a feltört fotókat.
    Ez csupán két név kiemelve abból a hosszú listából,akiknek meghackelték a  telefonját és közzétették kompromitáló képeik tömkellegét. 

Látszólagos  háttérbe szorulás


       A felvonások után kissé lecsillapodott a a celebfotók körüli felhajtás,a Fappeninget felváltotta a Snappening ,ami ugyanilyen koncepción alapul,csak éppen nem kifejezetten celebekre van kiélezve és kiinduló pontja  a Snapchat nevű alkalmazás( erről az előbbi posztokban részletesen.)



Véget ért?


     Ahogy azt más is beharanagozta a Fappening - jelenség haldokolni látszik, Ehhez hozzásegít az Apple és a Google közös titkosítási protokollja  is ,amely direkt azért jött létre hogy az ilyen esetek soha többet ne fordulhassanak elő ( mondjuk az FBI ennek annyira nem örül.)


Dehogy ért véget

     Azonban mielőtt még végleg eltemetnénk ezt a nem éppen diszkrét botrányt, megnyugodhatnak a kiéhezett  és/vagy  szimplán kíváncsi celeb követők ,a hírességek pedig ismét retteghetnek , ugyanis újabb fotók kerültek napvilágra nem is olyan régen .Sarah Sashi-ról,aki már áldozatul esett a hacktámadásnak  újabb képek szivárogtak ki .Emellett egy másik , a  Reddithez hasonló fórumon ahol megvivtatják az aktuális Fappening eseményeket, számos fotó szivárgott ki  a dallas Cowboys pompomlányairól , névszerint : Holly Arielle and Tobi Percival, Carly Pope, Kelly Felthouse, and Kelsey Voglesang. A Headlines and Global news szerint pedig újabb celebnők írhatók fel a Fappening áldozatainak listájára mint pl. Nicola Peltz , Kristen Ritter,vagy a korábbi American Idol résztvevői, Angie Miller és Aubrey Cleland.

     Úgy tűnik a hackerek még mindig késztetést éreznek arra,hogy celebek képeit törjék és töltsék fel. Az erre való igény úgy látszik nem csökkent , még mindig van ebben az "üzletben "potenciál. Azt egyelőre még mindig nem lehet tudni,hogy a kiszivárgott fotók tartalékok vagy ez egy újra és újra megújuló folyamat ,abban viszont biztosak lehetünk,hogy a Fappening még mindig él és virul.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése