keresés

2014. november 24., hétfő

Mi lesz veled, iTunes?

Újabb probléma van az Apple háza táján: nem elég, hogy a (személyes vélemény) félresikerült U2-s kampány miatt szinte mindenkinek visszakoznia kellett, ráadásnak a Wall Street Journal elemzése szerint az iTunes forgalma az elmúlt egy évben 13-14%-ot esett vissza világszinten – ez a szám 2013-ban 2% volt.
A történtekben persze szerepet játszik, hogy egyre jobban terjednek a zenestream-ek, viszont valószínűleg az Apple-nél sem ülnek csukott szemmel.


Még májusban, mindenki nagy megrökönyödésére a cég felvásárolta a Beats Electronics hangtechnikai céget – ez az a cég, amely Dr. Dre és egy bizonyos Jimmy Iovine közös tulajdona volt, fő profiljukat pedig a dizájnos, ám teljesítményüket tekintve harmatos minőségű és hangzású fejhallgatók adták. Viszont a felvásárlás előtt beindították a saját streaming szolgáltatásukat, a Beats Music-ot.

A céget végül 3 milliárd dollárért vásárolták meg – anno az elemzők a konkurencia csökkentését látták a lépés mögött, de a fentiekből látható, hogy tévedtek: az Apple-nél úgy gondolták, hogy olcsóbb felvásárolni egy relatíve jól működő szolgáltatást és hozzá a pocsék fejhallgatókat, mint kifejleszteni egy saját rendszert.

A márka egyébként nem szűnik meg (egyelőre), hiszen az Apple Store-ban eddig is lehetett kapni a termékeket – azonban ne lepődjünk meg azon, ha az elkövetkező két évben esetleg a cég előáll a saját iHeadphone-jával: Dre és Iovine az Apple-nek fognak dolgozni.

A Beats Music valamikor majd 2015-ben fogja az iTunes részét képezni, azonban érdemes elgondolkozni lépés rizikósságán: az előző post alapján a jelenlegi modell ugye életképtelen. Bár az Apple-nél biztosan találnak valami megoldást.

Forrás: [1] [2]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése