keresés

2014. november 14., péntek

Fő a biztonság: bitcoin-pénztárca a bőr alatt.

A Mr.Bitcoin cég alapitója, a holland üzletember, Martijn Wismeijer chipeket ültetetett a kézbőre alá, melyekben a bitcoin-pénztárca adatait tárolja. Mellesleg videó is készült a chipek beültetéséről.
Az úr ismeretes arról, hogy hazájában, Hollandiában és Európában bitcoin ATM automatákat üzemeltet, és küldetései közé tartozik a bitcoin használatának elősegitése és terjesztése Hollandiában és Európában.

Pénztárca a bőr alatt

A chipek egy 2x12 milliméteres kis üvegkapszulában vannak melyeket egy speciális fecskendővel juttatnak be a bőr alá.A chipek NFC technológiát használnak a kommunkációra, igy képesek androidos telefonokkal vagy tabletekkel is kommunikálni. Minden chip 888 bájt memóriával rendelkezik. Ez a chip nem is olyan drága, fecskendővel együtt 100 dollár, vagyis kb 24 ezer forint. Jelenleg folyik a tesztelése, Wismeijer is a tesztelők közé tartozik. Ő hatalmas jövőt lát az efféle microchipekben, hiszen általa nem csak bitcoinokat tárolhatunk a bőrünk alatt, hanem tulajdonképpen bármit csinálhatunk, amire beprogramozzuk a chipet. Például az ő chipje még arra is képes, hogy az okostelefonja előtt elhúzva az egyik vagy mindkét chipet, benyomja a szundi funkciót. Állitása szerint igy sokkal nehezebb visszaaludni, mintha csak automatikusan kinyomná a telefont. A jobb kezében lévő chip pedig a biztonsági adatait tárolja arra az esetre, ha bármi baja esne vagy baj történne vele.
Forrás
IBTimes
Yahoo! News
AFP
Index

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése