keresés

2014. november 10., hétfő

Újdonságok a Microsoft felhő szolgáltatásaiban

A Microsoft bejelentette, hogy 4,5 milliárd dollárt fektet be adatközpontokba. Ezzel szándékozik minél nagyobb szerepet betölteni a felhő alapú adattárolás piacán. Ez az összeg jóval meghaladja azt, amit a Google és az Amazon fordít erre a célra.
Emellett Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója azt is bejelentette, hogy a tervezetek szerint 2015-re 19 régiós felhőközpontja lesz a cégnek.

Nadella hangsúlyozta a felhők érdemeit, melyek közül legkiemelkedőbb a saját titkosítású csatorna, melynek köszönhetően mások számára elérhetetlenül lehet akár érzékeny adatokkal is dolgozni.Azure
A Microsoft az Azure szolgáltatást is folyamatosan fejleszti, így új képességekkel egészült ki ez is. 
Egyik nagy előnye, hogy azonnal hozzá lehet férni és használat alapján számlázott, így megfelelő arra az esetre ha valakinek csak rövid időre van szüksége a felhőszolgáltatásra.

Azure Cloud Platform System
Új termékkel is előrukkolt a vállalat. Az Azure Cloud Platform System egy olyan előre integrált rendszer, amelyet a cégek helyben üzemeltethetnek és saját feltételeik mellett használhatnak, így nem kell házon kívülre vinni az adataikat.


Forrás 1 
Forrás 2
Forrás 3


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése